Finland: Työlki ellää

2010-04-10 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Finland
Bidrag: “Työlki ellää” (video) (live) (text)
Artist: Kuunkuiskaajat

Startnummer: nr 5 i semifinal 1
Uttagningsprocess: 15 artister tävlade i tre deltävlingar och en final. 12 av dem var specialinbjudna medan tre av dem röstades fram genom en online-omröstning.
Hemsida: duokuunkuiskaajat.com
Myspace: myspace.com/duokuunkuiskaajat
ESC-historik: Finland

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Finlands ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Undre halvan av de 39 & inte vidare till final

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Traditionellt sett så har Eurovisionpubliken lite svårt för finska låtar, så när de nu skickar denna genomfinska sak så ser det inte så speciellt ljust ut för vårt kära grannland. Kanske kan juryn hjälpa till med lite extrapoäng för proffsigt utförande och på så vis få med dem till final med ett nödrop men jag tvivlar på det.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Kombinationen av det finska språket, den svängiga takten och dragspelstonerna är helt oemotståndlig, i alla fall för mig. Denna svängiga etnolåt är både mysig och uppiggande och jag hoppas verkligen att den tar sig vidare till finalen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Finland: Työlki ellää”

  1. Rickard

    Inte en chans! Varken för mig personligen eller var jag tror den kommer! En bottenplacering helt enkelt, men några ska ju fylla den 😉

  2. Kerstin

    Min morfar var en hejare på dragspel men tyvärr morfar och alla ni dragspelsälskare där ute jag står inte ut med det instrumentet. Jag tycker om när man hör varifrån ett bidrag kommer och det gör man ju sannerligen med Finlands bidrag men jag tycker inte om det här och det där eländiga dragspelet gör inte saken bättre. Om dom dessutom ska sjunga på sitt finska språk så minskar deras chanser avsevärt. Dom befinner sig i den lättare SF så dom har en liten liten chans men i final blir det inte många poäng.

  3. Schlagerpinglan

    Nu måste jag dock poängtera, för ordningens skull, att jag inte är så glad för dragspel i vanliga fall. Det är endast i nostalgiska gamla låtar som dragspelet kan fylla en funktion (och tydligen i denna låt). Om någon skulle få för sig att serenera mig med lite dragspelstoner så tackar jag dock vänligt men bestämt nej. 😉

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se