Grekland: OPA

2010-04-18 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Grekland
Bidrag: “OPA” (video) (live) (text)
Artist: Giorgos Alkaios & Friends

Startnummer: nr 13 i semifinal 1
Uttagningsprocess: Efter flera avhopp och diskningar återstod endast sju bidrag till den nationella finalen, som avgjordes av jury och tittare.
Hemsida: alkaios.gr
ESC-historik: Grekland

Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Greklands ESC-bidrag 2010”

Extra: P.g.a. budgetnedskärningar så blev den officiella grekiska ESC-videon en snabb ihopklippning av uttagningsframträdandet. Giorgos Alkaios & co gjorde då en egen, riktig video till OPA.

Odds-listor: Topp-tio bland de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Allt talar för att Grekland ska ta sig till final: En rutinerad sångare, en fartfylld låt bland sömniga ballader, ett land som många röstar på och en semifinal som anses vara den lätta av de båda. Att låten sedan förmodligen även tilltalar väldigt många gör ju att de helt enkelt inte kan missa finalen. 🙂

Schlagerpinglan tycker: Till final
Till en början var jag inte så förtjust i denna låt utan tyckte att den var lite väl enformig. Numera så anser jag nog att den tillhör en av de bättre av semi-1-bidragen. I mina ögon är det inte någon ESC-vinnare men väl en värdig finalist.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Grekland: OPA”

  1. Kerstin

    Grekland är ett av de länder i ESC som brukar hålla en hög klass eller någorlunda i alla fall. Jag gillar ju som sagt bidrag där man hör vart ifrån dom kommer men till skillnad från Finland så har Grekland lyckats få till en bra låt med inhemska toner och rytmer. Den är väl inte jätte jätte bra men en skön melodi och som sagt uppfriskande med lite drag under galoscherna mitt i allt balladträsk. Helt klart en finalplats allt annat vore fiasko i final tror jag på en bra placering, topp 8.

  2. Rickard

    Bra låt, men saknar något som lyfter låten och framträdandet! Att det är en självklar top 10-låt vågar jag inte säga eller för den delen tro, men visst ska Grekland till final!

  3. Rickard

    Möjligen en placering mellan 8-12 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se