Danmark: In A Moment Like This

2010-04-21 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Danmark
Bidrag: “In A Moment Like This” (video) (live) (text)
Artist: Chanée & N’evergreen

Startnummer: nr 4 i semifinal 2
Uttagningsprocess: Tio bidrag tävlade i “Melodi Grand Prix” som bestod utav en ensam final.
Hemsida: nevergreen.com
Myspace: myspace.com/tomasnevergreenofficial
ESC-historik: Danmark

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Danmarks ESC-bidrag 2010”

Extra: Det är svenskarna Thomas G:son, Henrik Sethsson & Erik Bernholm som skrivit låten, som charmade Danmark men inte lyckades komma med i den svenska Melodifestivalen.

Odds-listor: Topp-tio av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Denna lilla G:son-låt har det talats väldigt väl om på många ställen och dess chanser beräknas vara väldigt bra. Själv tror jag att Danmark är på väg att “göra en Sverige” och sluta på en förvånansvärt dålig placering. Till final borde det dock räcka men inte med så stor marginal och väl i finalen så tror jag inte på något imponerande resultat.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Låten känns som en avslagen ABBA-kopia och därför så tilltalar den mig på sätt och vis men här finns även något som stör mig. (Kanske det faktum att jag fortfarande tycker att “Come come run away” borde vunnit den danska uttagningen?) Hur som helst så platsar inte Danmark på min topp-tio-lista i år. Det är alltför platt och förutsägbar… på gränsen till tråkig, faktiskt.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Danmark: In A Moment Like This”

 1. Kerstin

  Nej, här tycker vi olika Schlagerpinglan. Jag skäms å uttagningsjuryns vägnar att inte ta med denna låt men att ta med t ex Py Bäckmans dåliga för att inte säga värdelösa bidrag hur tänker man och med vad tänker man? Kanske den inte vunnit hos oss men att dissa den till förmån för helt obegripliga bidrag förstår jag inte alls. Jag såg faktiskt den Danska melodifestivalen och tyckte nog det fanns en eller två bidrag som var bättre men nu när jag hört den i efterhand så tycker jag väldigt bra om den. På nåt lite elakt sätt så hoppas jag den placerar sig före Sverige bara för att ge Christer Björkman och kompani en läxa, att de är de bästa bidragen som ska tas ut inte ha en massa konstiga regler om olika stilar osv. Jag tror ju också att den tar sig vidare från SF och placerar sig högt. Refrängen sätter sig direkt och jag gillar melodin. Jag tror på topp 6.

 2. Kerstin

  Schlagerpinglan, tycker inte du liksom jag att det är mer spännande i år, att det inte finns en sån självklar vinnare som det fanns med Norge förra året då dom var klara favoriter från dag ett i samtliga mätningar. Detta år kommer det bli jämnt och en riktig nagelbitare under omröstningen åtminstone verkar det ju så just nu och det är precis så jag vill ha det.

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jag hoppas också på en nagelbitare och alla förutsättningar finns ju för att det skulle kunna bli det. Går allt rätt till så borde det bli riktigt skojigt. 😀

 4. Rickard

  Danmark kan mycket väl placera sig på top 10! Låten är lätt att ta till sig och är på ett sätt lite pampig! Dock tror jag inte att den kan hävda sig i striden om segern! För 5-10 år sedan hade den varit en klar aspirant till segern men som sagt, det var då det!

  För att fortsätta på Kerstins resonemang om melodifestivalen är det en sak jag inte begriper. Mr Björkman verkar till varje pris vilja ändra riktning på melodifestivalen så att Sverige får större chans att vinna även i esc (ex. med utländsk jury). Ändå får bidrag som Andra generationen, Dogge och Py vara med??? Varför måste alla musikgenrer vara representerade i så fall? Eller tror Björkman att de har chansen att vinna?
  Om han så tvunget vill vinna ESC borde ju en låt som Danmarks gå före i uttagningen!

  Undrar just hur många potentiella vinnare Sverige har försakat och valt bort för att ge plats åt bidrag som ex Andra generationen! Vill Björkman verkligen att Sverige vinner ESC eller vill han att melodifestivalen blir ett stort jippo där alla ska vara med?

  OBS: Givetvis är det kul med lite olika genrer i melodifestivalen, men det får inte ske på bekostnad av givna finalister!

 5. Schlagerpinglan

  Rickard, Vad gäller Melodifestivalen så tror jag personligen att SVT i första hand försöker få bra tittarsiffror och därmed medvetet väljer bort “bra” låtar för att kunna tilltala en så stor publik som möjligt.

  Utåt sett säger de sig vilja vinna ESC men det säger ju sig självt att det inte går att ha två huvudmål. Som vanligt så är det i slutändan pengarna som styr.

 6. Kerstin

  Det finns ju en orsak till varför hipp hopp låtar t ex aldrig kommer någonstans i Melodifestivalen det är för att dom som lyssnar på den typen av musik inte tittar på just Melodifestivalen. Dom vill så gärna locka till sig en ny publik men jag tycker det är bättre att satsa på den publik som gillar schlager så att inte dom också tappar intresset för jag tycker mig ana att så blivit fallet. Jag tycker Björkman är helt fel ute. Men som sagt de är dom bästa låtarna som ska tas ut sen om det råkar vara en hipp hopp låt så ok.

 7. Kerstin

  Vill tillägga att jag är för en modernisering av låtarna i Melodifestivalen men jag tycker inte att afrikansk musik och hipp hopp låtar hör dit.

 8. Johan

  Hiphop tycker jag mycket väl kan vara välkommet i melodifestivalen. Problemet är bara att de hiphop-låtar som har varit med har varit både dåliga och töntiga. Nästa år tycker jag att man kanske borde satsa på att ha med en etablerad svensk hiphop-artist, t.ex. Lazee, som joker. Dock tror jag att det kanske skulle vara svårt med att få med dem.

 9. Kerstin

  Johan, självklart kan hip hop vara med men då måste det vara kvalité för det är en enorm uppförsbacke att locka de som gillar Melodifestivalen att gilla den typen av musik, mig inkluderat. Jag vet faktiskt inte vilka eller vem Lazee är. Och problemet är precis som du också säger att locka de som sysslar med den typen av musik till melodifestivalen därför dom har inte sin publik där och det kan skada dom mer än gynna dom. För min del får dock hip hop stå över melodifestivalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se