Armenien: Apricot stone

2010-04-24 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Armenien
Bidrag: “Apricot stone” (video) (live) (text)
Artist: Eva Rivas

Startnummer: nr 2 i semifinal 2
Uttagningsprocess: Nio bidrag tävlade i en final som avgjordes av tittar- och juryröster.
Hemsida: evarivas.com
ESC-historik: Armenien

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Armeniens ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Topp-fem av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
En vacker låt med fina rytmer och känslosam text. “Apricot stone” borde enkelt kunna ta sig till final och där placera sig i toppregionen. Det enda frågetecknet är hur stark/svag Evas röst egentligen är och hur det kommer att påverka slutresultatet. Visst har hon fått många utmärkelser men klippet från uttagningen imponerar inte helt.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Armenien är en av mina favoriter i årets tävling. Här är det speciellt mixen av det gamla och nya samt den medryckande takten som tilltalar mig. Jag hoppas på ett bländande scenframträdande i Oslo så de kan konkurrera med storsatsande Azerbajdzjan.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Armenien: Apricot stone”

 1. Kerstin

  Armenien är ett av de länder i år som verkar gillas av många och placera sig högt på alla odds listor och jag förstår ingenting. Det här är inget som berör mig på nåt sätt utan jag lyssnar en minut och sen hoppar jag till nästa låt. En mellanmjölks låt som lämnar mig totalt oberörd och jag kommer nog inge minnas Armeniens bidrag 2010 ens i december. För mig personligen hade den fått missa final men i och med att den verkar omtyckt så tror jag den tar sig vidare till final. Jag har verkligen jättesvårt att tippa en placering i final eftersom den är väldigt anonym för mig men kanske någonstans i mitten kring tolfte, trettonde plats.

 2. Rickard

  Låten kommer definitivt vara med bland de 10 bästa i finalen! Jag tror på låten, om än inte bland mina yttersta favoriter, men där bakom någonstans! Det verkar som att fler resonerar så och det innebär att Armenien nog kan knycka lite poäng varstans. Det kommer resultera i en bra placering!

 3. Kerstin

  Har försökt lyssna på hela låten ett antal ggr nu bara för att höra ifall jag missat nåt men nej jag gillar den absolut inte och titeln är bara för löjlig. Armenien är nog ett sånt land som kommer få lite poäng här och där och såna låtar brukar placera sig högt men för min del får den 0 poäng.

 4. Abbe

  Jag kommer heltklart RÖSTA 😀 på denhär låten. Den berör, växer och det är en vacker och duktig sångerska.
  Tycker att alla borde rösta på den 😛

  Tycker att du borde göra ett inlägg till om just Armeniens låt iår:)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se