Kroatien: Lako je sve

2010-04-27 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Kroatien
Bidrag: “Lako je sve” (video) (live) (text)
Artist: Feminnem

Startnummer: nr 15 i semifinal 2
Uttagningsprocess: “Dora” bestod av en semifinal där åtta bidrag kvalificerade sig till finalen, dit åtta bidrag redan var specialinbjudna. Vinnaren utsågs av tittare och jury.
ESC-historik: Kroatien

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Kroatiens ESC-bidrag 2010”

Extra: Vid ESC 2005 kom Feminnem 14:a för Bosnien och Hercegovina med låten “Call me“. Årets tävlingsbidrag finns även i en engelsk, (“Easy to see”), italiensk (“Semplice”) och rysk (“Ljehko vsjo”) version.

Odds-listor: Topp-tio av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Kroatiens låt tillhör en av de bättre av semi 2:s många ballader. Den är ett bra bevis på att man inte nödvändigtvis behöver förstå texten för att gripas med i melodin. Väldigt individuellt, ja visst, men här tror jag att det finns tillräckligt många sådana individer för att det ska räcka till final och topp-placering.

Schlagerpinglan tycker: Till final
En av årets bästa ballader men trots det ändå inte en av mina absoluta favoriter. Jag tycker att låten är storslagen, vacker och gripande men ändå saknar den det där lilla, lilla extra. Bland de tio främsta i finalen hamnar den i alla fall på min lista.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Kroatien: Lako je sve”

 1. Rickard

  Top 10 i finalen (för dit går den utan tvekan)! Som sagts innan, en av de bästa balladerna i år! En juryfavorit om inget annat! Frågan är om den får röster från folket?
  För egen del är den högt placerad, om än inte i absoluta toppstriden!

 2. Dragi

  Kroatien hamnar lätt i finalen,sen vet jag ej. Jag gillar den ganska mycket faktiskt,i alla versionerna men bäst är den kroatiska.

 3. Kerstin

  Det här bidraget säger inte mig särskilt mycket, också ett av de där bidragen som jag inte riktigt förstår storheten i och varför det är så populärt på alla förhands listor. Jag tror dock på final och en topp tio placering men ingen favorit hos mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se