Slovakien: Horehronie

2010-05-06 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Slovakien
Bidrag: “Horehronie” (video) (live) (text)
Artist: Kristina

Startnummer: nr 4 i semifinal 1
Uttagningsprocess: 60 låtar tävlade i “Eurosong 2010”, som bestod av sex kvartsfinaler, två semifinaler samt en final med 12 bidrag.
ESC-historik: Slovakien

Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Slovakiens ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Strax utanför topp-tio av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Detta är femte försöket för Slovakien och att Kristina kommer att ge landet dess bästa placering någonsin känns ganska självklart. Själv hade jag ganska svala känslor för bidraget från början men de var övergående. Numera tror jag t.o.m. på en riktigt bra placering i finalen för “Horehronie”.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Sångerskan sjunger väldigt vackert och takten är medryckande och bra. Dessutom sjunger hon på slovakiska och man kan tydligt höra de nationella tongångarna i låten. Rent teoretiskt så borde jag falla som en fura för detta, vilket många också gjort, men här är något som inte riktigt klickar. Visst är det en av de bättre låtarna och en solklar finalist för mig men den tillhör inte mina absoluta favoriter.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Slovakien: Horehronie”

 1. Kerstin

  Vi tycker ganska lika angående det slovakiska bidraget men till skillnad från dig så gillade jag det här bidraget mer det första gångerna nu har jag tröttnat på det och det har halkat ner på min lista. Fast de flesta hör ju bidraget bara en eller två gånger. Det är ett vackert bidrag men som sagt det blir rätt tråkigt. En solklar finalist även för mig men i final kommer Slovakien få det svårt det sticker liksom inte ut. Jag tror jurygrupperna kommer gilla det här men folket kommer nog vara svalare inställda. Om en ballad vinner i år så finns det betydligt bättre låtar än Slovakiens men en placering i mitten tror jag ändå på kring tolfte, trettonde plats men ett stort steg framåt för Slovakien i ESC.

 2. Rickard

  Gillade detta vid första lyssningen och den kommer segla till final i svaga första semin! Väl i finalen så tror jag den slåss om SEGERN! Har legat stabilt på topp 10 på min egna ranking ända sedan dag 1 😀

  Hos juryn har nog denna stor chans och jag hoppas att den mobiliserar resten av östländernas röster också (vad har de annars för bra grannlåtar att rösta på?).

 3. Johan

  Avsaknaden av den riktigt starka etnopoplåten i årets ESC tror jag har gjort att många eurovisionfans har höjt den här till skyarna lite väl mycket. Visst låten har en fin melodislinga och det är en söt tjej som sjunger men låten exploderar inte och den höjer inte tempot, vilket jag tror att en etnopoplåt måste göra för att gå bra, utan den rullar på utan att riktigt komma igång. Jag tror att Slovakien kommer att promenera genom den första semifinalen men i finalen så tror jag att den hamnar någonstans i mitten, kanske elva eller tolva.

 4. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jag tror också att låten har mer poäng att hämta hos juryn än tittarna och eftersom det i finalen finns bidrag som juryn borde tycka bättre om så bör inte Slovakien kunna vinna. Rena spekulationer, givetvis, men kan man göra annat så här i väntan på ESC? 🙂

  Rickard, Roligt när man har en låt som man fastnar för direkt och att den sedan håller i längden. Tyvärr har jag inte hittat någon sådan i år. Den enda som jag föll för direkt var Norges låt, och den har jag nog börjat tröttna så smått på.

  Johan, Ja, där kan du ha en poäng. Precis som att jag tycker att Moldaviens låt är helt OK eftersom den är den enda i sitt slag. Ganska vanligt att man sänker ribban lite när det gäller ESC men det gör jag gärna. Bättre att kunna göra det och njuta av det än att köra Larsson-stilen och klaga på allt. 🙂

 5. Mikaela

  Det här är det närmaste man kan komma sina drömmar utan att blunda 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se