Tyskland: Satellite

2010-05-08 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Tyskland
Bidrag: “Satellite” (video) (live) (text)
Artist: Lena Meyer-Landrut

Startnummer: nr 22 i finalen
Uttagningsprocess: Castings, kvalrundor och utslagningsrundor ledde fram till att två finalister fick uppträda med tre låtar var i en final. Tittarna valde den bästa kombinationen.
Hemsida: lena-meyer-landrut.de
ESC-historik: Tyskland

Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Tysklands ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Topp-två av de 39

Schlagerpinglan tror: Topp-placering
Tysklands bidrag känns äkta och det levereras med känsla, glädje och personlighet av en sångerska som har det där underhållande, lilla extra. Detta kan räcka väldigt långt, t.o.m. till seger om de det vill sig väl. (Det kan även ses som allför udda och därmed floppa rejält. Jag tror på antingen eller men hoppas på det förstnämnda.)

Schlagerpinglan tycker: Vinnar-kandidat
Här har vi en låt som jag skulle bli överlycklig om den vann. Lena var min favorit i den tyska uttagningen tack vare hennes speciella stil och när hon sedan fick tävla med “Satellite” så var det en vinnar-kombination, i alla fall för mig. Låten är svängig, medryckande och den gör en glad. Här behövs ingen speciell scenshow för att hålla kvar publikens intresse utan det räcker att hon går upp på scen och framför den. Är det bra så är det. 🙂 Heja Tyskland!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tyskland: Satellite”

 1. Kerstin

  Första gången jag hörde bidraget irriterade jag mig en aning på sångerskans sätt att sjunga men när man lyssnar ordentligt på hela låten så inser man snabbt att det är hennes personlighet som lyfter låten och den passar perfekt till denna härliga glada låt. Jag älskar det här och detta är för mig en stor kandidat till segern och eftersom det var just Tyskland som väckte mitt stora schlagerintresse en gång för länge sedan med “Ein bissen frieden” så unnar jag Tyskland en seger och det är också det bästa Tyskland skickat till ESC på väldigt väldigt länge. Jag gillar detta som sjutton och det tillhör mina topp tre favoriter i år. Jag säger som du Schlagerpinglan, Heja Tyskland!!

 2. Rickard

  Klart man unnar Tyskland en seger och deras chanser ser onekligen bättre ut än på länge! Sångarens starka personlighet och en väldigt skickligt gjord låt borgar för succe! Men vinst?
  I år är det, enligt mig, rekordjämt startfällt, vilket kan gynna Tyskland då juryns utslag får större effekt än förra året och jag räknar Tyskland till en juryfavorit!

  Jag tror på en topp 10-placering! kanske mellan plats 5-12! Men det är mycket svårt att sia om!

  Men som andra redan sagt: Risken finns även för ett rejält bottennapp eftersom den är rätt udda. Likaså har det hänt förr att låtar från väst har hyllats av alla för att sedan floppa under tävlingen. Sverige med Hero, Spanien förra året och även Frankrike förra året (De kom faktiskt i botten med tittarnas röster).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se