Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Storbritannien
Bidrag: “That sounds good to me” (video) (live) (text)
Artist: Josh

Startnummer: nr 12 i finalen
Uttagningsprocess: I “Your country needs you!“ tävlade sex artister. En jury valde ut tre av dem som fick framföra vinnarlåten av Pete Waterman (Stock/Aitken/Waterman). Till sist valde TV-tittarna ut sin favorit.
Myspace: myspace.com/joshdubovie
ESC-historik: Storbritannien

Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Storbritanniens ESC-bidrag 2010”

Extra: Originalversionen av “That sounds good to me”, som ni hittar här, kritiserades starkt från många håll och ändrades en del.

Odds-listor: Runt 25:e-plats av de 39

Schlagerpinglan tror: Botten/mitten-placering
Låten är mycket 80-tal och låter bra så länge den håller på men jag tror att den är alltför anonoym för att kunna dra till sig några högpoängare. Att sedan sångaren utstrålar så mycket osäkerhet gör inte saken bättre. En ganska platt historia som i bästa fall kan hamna i nedre mitten.

Schlagerpinglan tycker: Mitten-placering
Eftersom jag tycker om 80-tals-pop så ger jag låten i sig godkänt trots att den är lite tam och sångaren lite färglös. Dessutom så föredrog jag nog den första, lite simplare, versionen av låten men skillnaden är marginell. Jag hoppas på ett lite mer självsäkert framträdande av Josh i Oslo så att han i alla fall slipper jumbo-platserna.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Storbritannien: That sounds good to me”

  1. Kerstin

    Man förvånas vartenda år av att Storbritannien som är ett av världens ledande musikproducerande länder inte kan klämma ur sig något bättre. Förra året fick man en hyfsad placering men ärligt talat hade den nog hamnat betydligt lägre ner om inte Mr Webber legat bakom bidraget för jag tycker inte att vare sig låten eller sångerskan var något särskilt bra. Årets bidrag är i alla fall inte lika präktigt och refrängen är rätt bra men det är också allt. Jag tippar att Storbritannien kommer hamna på den nedre halvan av resultatlistan och Storbritannien är inte omgiven av en massa kompisröstande grannar så trots att det finns sämre bidrag så finns risk att Storbritannien faktiskt hamnar bland de allra sista.

  2. Johan

    Jag tror att detta är den hetaste kandidaten till att hamna sist i finalen. Som du sa så känns både låten och artisten väldigt tam och jag ser inte att några fler än de som växte upp med 80-talspopen ska fastna för detta (i min mening) mediokra bidrag. Man får väl hoppas att Europas största musikland ställer upp med något bra nästa år. För egen del skulle den stora drömmen vara om Coldplay eller Muse ställde upp i eurovisionen, men det vore nog önsketänkande från min del

  3. Rickard

    Bottenkandidat! Precis som Johan säger är det en kandidat för sistaplatsen! Storbritannien som ledande nation när det kommer till musikproducerande och skickar dettta??? Ja, vad ska man säga…

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se