Estland: Siren

2010-05-10 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Estland
Bidrag: “Siren” (video) (live) (text)
Artist: Malcolm Lincoln

Startnummer: nr 3 i semifinal 1
Uttagningsprocess: I “Eesti laul” tävlade 10 bidrag. Jury och tittare valde ut två finalister och sedan valde tittarna ut vinnaren.
Myspace: myspace.com/malcolmlincoln
ESC-historik: Estland

Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Estlands ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Undre halvan av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Visst är konkurrensen ganska svag men jag tror ändå inte att detta räcker till final för Estland. Jag varken förstår mig på låten eller ser några ljusglimtar i den och tror inte att så många andra gör det heller. En marsch i ny tappning kanske? Inget för ESC i alla fall.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Nix, detta var ingenting för mig. Låten berör mig inte alls, varken på något bra eller dåligt sätt. Tog många lyssningar innan jag ens kom ihåg något av den. Den hamnar i bottenträsket på min lista.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Estland: Siren”

  1. Kerstin

    Det här är alldeles för svår musik för ESC. Dom som lyssnar på den här typen av musik brukar sällan intressera sig för ESC och därmed har Estland ett Mission Impossible framför sig. Visst är det kul med olika stilar och att den moderna musiken tar sig in i ESC men det här är tok för svårt och ganska deprimerande. I år är Estland definitivt inte min favorit som dom var förra året och mitt tips är att dom missar final.

  2. Rickard

    Förstår inte hur denna låten kan ligga så bra till i alla mätningar! Det är en tung och djup låt. Hade ESC-tävlingen hållit på i en månad kanske denna låt vuxit sig starkare, men en eller två lyssningar räcker inte! Förra året var deras bidrag vackert, men detta är mera konstigt!

  3. Johan

    Personligen hoppas jag att den här går långt. Även fast den inte är min absoluta favorit i år så anser jag att detta egentligen är årets bästa låt, detta är verkligen bra på riktigt. men precis som många har sagt så tror jag att denna låt är för svår och för annorlunda för att gå riktigt bra.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se