Moldavien: Run away

2010-05-11 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Moldavien
Bidrag: “Run away” (video) (live) (text)
Artist: Sunstroke Project & Olia Tira

Startnummer: nr 1 i semifinal 1
Uttagningsprocess: “O melodie pentru Europa” bestod av två semifinaler samt en nationell final, där 14 bidrag tävlade och vinnaren utsågs av jury och tittare.
Hemsida: oliatira.com
Myspace: myspace.com/oliatira
ESC-historik: Moldavien

Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Moldaviens ESC-bidrag 2010”

Extra: Lyssna även på remixerna: “Run away – Relax Version” och “Run away – Rock Version”.

Odds-listor: Mittenplacerad av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
De första gångerna jag lyssnade på låten så hörde jag inte hur bra den var för jag störde mig bara på scenframträdandet som kändes väldigt “billigt”, för att uttrycka mig försiktigt. Jag hoppas/tror/förutsätter att de “snyggar till” framträdandet innan Oslo, för då tror jag att de har en chans att tar sig vidare till finalen med nöd och näppe. I nuvarande skick tror jag dock att de är chanslösa.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Jag har hört sämre eurotechnolåtar, så rent musikmässigt så tycker jag att de förtjänar en finalplats. Det blir till att hålla tummarna för att de lyckas framföra låten på ett “smakfullt” sätt, ändrar om hela garderoben och lämnar kvar fiolnissen i Moldavien.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Moldavien: Run away”

  1. Kerstin

    Det här är ett sånt där bidrag som gör mig väldigt osäker på vad jag ska tro och tycka. Den här typen av musik låter ju alltid väldigt bra på skiva men har en tendens att låta mindre bra live. Är det så att dom inte lyckas live så kommer det aldrig gå vidare till final. Lyckas dom få till sitt live framträdande så tror jag dom kan knipa den sista platsen till final. När man sett repetitionerna så kan man nog göra en bättre bedömning och avgöra om Moldavien är tillräckligt bra eller ej.

  2. Schlagerpinglan

    Kerstin, Ja, det ska bli intressant att se nu när repetitionerna snart börjar. 😀

  3. Rickard

    Kanske är detta en dålig öststatslåt men på något sätt fastnar den och i en tävling där merparten av låtarna är ballader kan Moldavien mycket väl ta sig till final!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se