Ukraina: Sweet People

2010-05-11 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Ukraina
Bidrag: “Sweet People” (video) (live) (text)
Artist: Alyosha

Startnummer: nr 8 i semifinal 2
Uttagningsprocess: Först valdes artisten Vasyl Lazarovich ut internt och hans låt “I love you” valdes ut i en nationell final. Efter maktskifte på TV-bolaget så ordnades en ny final med 20 bidrag där Alyosha vann med “To be free“. Den var bl.a. utgiven före den 1:a oktober och diskades därför och blev utbytt mot “Sweet people“. Detta skedde dock för sent så Ukraina fick betala böter till EBU.
ESC-historik: Ukraina

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Ukrainas ESC-bidrag 2010”

Extra: Lyssna på Ukrainas första två försök till ESC-2010-bidrag: “I love you“, Vasyl Lazarovich och “To be free“, Alyosha. Det tredje försöket ingår i en miljö-kampanj som Greenpeace står bakom, läs mer här.

Odds-listor: Nedre mitten av de 39 & inte vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Själva låten, en ordinär rock-ballad, imponerar inte nämnvärt. Däremot så är sångerskan duktig och hela PR-apparaten kring detta “rädda-miljön”-projekt kommer garanterat att ge landet en del extraröster. Frågan är om det räcker, nu när juryn har halva makten, men jag tror nog att även de kommer att köpa det.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Nej, när det gäller ballader så är jag väldigt kräsen. Jag måste känna något för att tycka om det och här är det helt tomt. Visst är det en tänkvärd text och gott syfte men som låt så tycker jag att den är ganska färglös och långtråkig. Synd, för Ukraina brukar skicka låtar i min smak.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ukraina: Sweet People”

  1. Kerstin

    Jag är också förvånad att Ukraina skickar det här. Tyvärr kan jag inte säga nåt om texten för jag orkar inte lyssna på det här det är bara så dötråkigt. Det är inte bra det är inte dåligt det är bara så ointressant och trist och det berör mig inte det minsta. Det här ska inte till final om jag får bestämma, jag hoppas jag slipper höra detta tråkiga stycka i final om så ändå blir fallet så kommer jag zappa till en annan kanal medans denna ukrainska gapar om Sweet People.

  2. Rickard

    Den kommer att gå till final! Placering i mitten!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se