Israel: Milim

2010-05-12 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Israel
Bidrag: “Milim” (live) (text)
Artist: Harel Skaat

Startnummer: nr 3 i semifinal 2
Uttagningsprocess: Fem jurygrupper och teletittarna fick välja mellan fyra låtar som internvalda Harel Skaat framförde.
Hemsida: harelskaat.com
Myspace: myspace.com/harelskaatisrael
ESC-historik: Israel

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Israels ESC-bidrag 2010”

Extra: Den engelska texten till “Milim” hittar ni här. Den slutliga versionen av “Milim” finns här.

Odds-listor: Topp-tre av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Här har vi en av de starkare balladerna i årets tävling och när den dessutom framförs av en väldigt bra sångare så kan det sluta hur bra som helst. Till final lär det räcka men sedan är frågan om det räcker med två lyssningar för att tv-tittarna ska vilja ge de högsta poängen till låten. En bra placering lär det bli i alla fall.

(När t.o.m. Aftonbladets Markus Larsson gillar den så vet man att det är något speciellt. 🙂 )

Schlagerpinglan tycker: Till final
Det är först de senaste dagarna som jag verkligen börjat förstå varför Israel är så topp-tippat. Låten är verkligen vacker och är numera en finalist även på mina listor. Någon ESC-segrare hoppas jag däremot inte att det är, för där lilla extra tycker jag inte att den har.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Israel: Milim”

 1. Rickard

  Den låt som är min absoluta favorit och har varit sedan starten! Underbar låt som verkligen stegrar sig! En vinnaraspirant i alla led!
  Det negativa är att låten kanske är lite för tung och djup för att vara en vinnare, då man som sagt inte får allt för många lyssningar på sig. Men med juryns hjälp hyser jag stora förhoppningar 😀

 2. Kerstin

  Jag har förstått att detta är en kandidat till segern eller åtminstone till en topplacering i årets ESC och jag tror att den kommer att hamna högt upp i restultatlistan. Detta är dock inte i min smak alls, sångaren är den stora behållningen med en annan artist tror jag inte den hade varit någon segerkandidat. Artisten är fem plus men låten berör mig inte nämnvärt utan är precis som Rickard antyder för tung för mig. Jag har lyssnat mycket på den här låten men ändå är det en låt jag gärna hoppar över. Jag ser mycket hellre en annan vinnare.

 3. Pierre

  En av mina stora favoriter, mycket beroende på Harel som är helt fantastisk. Vilken inlevelse och vilken röst!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se