Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Nederländerna
Bidrag: “Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)” (live) (text)
Artist: Sieneke

Startnummer: nr 9 i semifinal 2
Uttagningsprocess: Pierre Kartner (mannen bakom Smurf-låten) skrev vinnarlåten och lät fem utvalda artister göra sin version av den. Vinnaren valdes ut av jury, tittare och Kartner själv.
ESC-historik: Nederländerna

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Nederländernas ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Bland de 5-10 sista av de 39 & inte vidare till final

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Sieneke verkar vara en pigg och glad liten tjej som säkert kommer att göra sitt bästa i Oslo. Tyvärr så är låten hon ska uppträda med alltför gammaldags för att hon ska kunna ha en chans på något annat än en bottenplacering.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Nej, hur denna version kunde vinna i Nederländerna förstår jag inte alls. T.o.m. en skämtversion med Smurfarna på scen hade varit bättre än denna omoderna dansbands/grisfest-låt. Det lär knappast bli någon final för Nederländerna i år heller.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Nederländerna: Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)”

 1. Kerstin

  Bytte jag kanal och hamnade mitt i Dansbandskampen eller vad är det som händer? Fruktansvärt konstigt att skicka detta till ESC 2010, ligger dom verkligen så mycket efter i Nederländerna? Absolut ingen final.

 2. Rickard

  Ska man skratta eller gråta när man lyssnar till denna 70-tals schlager!
  Nä, kommer vara med i tävlingen om sämsta bidraget i år! Har nederländerna stått stilla i utvecklingen de senaste decenierna vad gäller eurovision? Man börjar ju snart undra om de verkligen själva tror på detta längre!

 3. potatan

  Hollands Bidrag.Ik Ben Verliefd Är Bra. 18åriga Sieneke från Nimjeh Sjunger En SydTysk SclagerStil. Jag Har Varit i Minden och Där Köpte Jag Hem en Kasett med Tyska SclagerLåtar. Så som Sieneke Sjunger . Hon Har 7 Delar Att Hålla Reda på och Flera DurHöjningar. Sjung Den SmurfLåten Om Ni Kan… Dessutom är Det inte Trad. DansbandsMusik. Utan Svenska DansMusiker Hämtade Den Här Stilen Från Bayerska Tyska Musiken och Blandade med Abbas Ring Ring… De är Så- Dearest. im a SuperBlogger from Plejades…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se