Serbien: Ovo je Balkan

2010-05-15 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Serbien
Bidrag: “Ovo je Balkan” (video) (live) (text)
Artist: Milan Stankovic

Startnummer: nr 7 i semifinal 1
Uttagningsprocess: Goran Bregović skrev tre låtar som framfördes av tre artister. Tittarna valde ut sin favorit.
Myspace: myspace.com/stankovicmilanx
ESC-historik: Serbien

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Serbiens ESC-bidrag 2010”

Extra: Det finns även en spansk version av låten: “Balkañeros“.

Odds-listor: Mitten-placering av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Balkantongångar som presenteras på ett lite annorlunda sätt än vad vi är vana vid i dessa sammanhang och dessutom av en artist med en personlig framtoning. Vid första anblicken så kanske detta är “för mycket” för publiken och resulterar i en missad finalplats. Jag tror dock att Milan går vidare, om inget annat så tack vare lite klent motstånd i semi 1.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Till en början uppskattade jag inte detta alls men efter några lyssningar så ändrade jag mig. Numera tycker jag att både låten och artisten är riktigt underhållande. Ingen segerkandidat men en mittenplacering i finalen tycker jag nog att han förtjänar.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Serbien: Ovo je Balkan”

 1. Kerstin

  Förra årets serbiska bidrag var för mig tävlingens sämsta och detta år är Serbiens bidrag inte mycket bättre. Är detta verkligen landet som vann med den fantastiska Molitva för det här känns verkligen långt ifrån. Jag gillar inte det här och jag vill inte se detta i någon final.

 2. Rickard

  Om möjligen ännu värre än föregående låt! Jag avskyr när Serbien skickar sådana här oseriösa bidrag! Samma förra året! Den kan glömma finalen och lär väl snarast försöka undvika någon form av förnedring! Var är gamla Serbien med de smäckrande balladerna???

 3. johan

  Jag är ganska säker på att detta är ett seriöst bidrag. grejen är npg bara att denna typ av musik ligger så långt ifrån svensk musik så att vi inte riktigt förstår den. Personligen ser jag Serbien som en gjuten finalist, mer gjuten än t.ex. länder som Island och moldavien, och jag tror att de kommer att få en helt okej placering i finalen.

 4. Dragi

  LIte roligt är det att när serbien skickade sina smäcktande ballader så fick man höra hela tiden att de borde komma med något nytt. När de gör det så vill folk ha balladerna igen =) Jag tycker det e lite roligt att de vågar fortsätta och testa dessa annorlunda (mot balladerna) låtar och inte blir avskrämda av dåliga resultat i esc. Ovo je balkan hatade jag när den valdes ut,tyckte att nån av de andra två låtarna hade varit bättre men de hade oxå samma stuk som denna. Men nu gillar jag den mer,man blir glad av den. MEN…jag vill oxå ha tillbaka en stor smäcktande ballad. Jag vill ha esc i Belgrad ännu en gång =)

 5. Schlagerpinglan

  Dragi, Ja, det har jag också reagerat på. Själv tycker jag dock om både årets och förra årets serbiska bidrag så jag ser gärna att de fortsätter så här. 😀

 6. Belgrad

  Det är bättre att se denna musik LIVE!!

  http://www.e24.se/lifestyle/resor/belgrad-forutspas-att-bli-nasta-barcelona_2049839.e24

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se