Spanien: Algo Pequeñito

2010-05-15 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Spanien
Bidrag: “Algo Pequeñito” (video) (live) (text)
Artist: Daniel Diges

Startnummer: nr 2 i finalen
Uttagningsprocess: 313 bidrag tävlade i online-uttagningen “¡Tu país te necesita!”. Tio av bidragen gick vidare till TV-sända “Eurovision 2010: Destino Oslo” där tittare och jury valde ut vinnaren.
Hemsida: danieldiges.com
ESC-historik: Spanien

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Spaniens ESC-bidrag 2010”

Extra: Den engelska texten till “Algo Pequeñito” hittar ni här.

Odds-listor: Mitten-placering av de 39

Schlagerpinglan tror: Mitten-placering
Ett Big Four-land som inte brukar få så många röster skickar i år en halvmusikal-aktig låt som förmodligen inte kommer att ge ett mycket bättre resultat än vanligt. Visst är Daniel en duktig artist men låten behöver mer än en final-lyssning för att gå hem i stugorna. Inte enbart positivt att ha en garanterad finalplats.

Schlagerpinglan tycker: Vinnar-kandidat
Skulle inte Tyskland vinna så blir jag (nästan) lika glad om Spanien tar hem segern. Här har jag dock inga realistiska förhoppningar om att det skulle kunna bli så. Nog för att jag själv var imponerad av Daniel från första början men låten har behövt att växa sig fram. Numera kan jag inte få nog av denna charmiga lilla låt. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Spanien: Algo Pequeñito”

 1. Kerstin

  Ja, det är möjligt att denna låt behöver flera lyssningar men jag orkar knappt ta mig igenom en för den är så fruktansvärt irriterande. Jag vet flera som faktiskt gillar det här all respekt till dem men jag fattar absolut ingenting av det här. Spanien är ju självskrivna i final så jag tippar att den hamnar i den nedre halvan av resultatlistan.

 2. johan

  Jag tror att Spanien kommer att göra en Frankrike 2009, det vill säga att de kommer att få massor av röster av jurygrupperna samtidigt som att de får ett ganska lågt antal poäng av tv-tittarna vilket till slut kommer leda till en helt okej placering kring plats 8-10.

 3. Vronkan

  Jag vet inte hur jag burit mig åt, men första gångerna jag hörde denna var mitt intryck “skämtlåt”. Jag kan inte ha varit riktigt närvarande, för idag tycker jag det är en otroligt vacker ballad. Vacker text, melodi som sätter sig direkt, bra sångare. Hoppas på övre halvan för Spanien.

 4. Rickard

  Nej! Finalen är de ju redan i men det blir en bottenplacering!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se