Dags för repetitioner

2010-05-16 (söndag)

I går öppnade Telenor Arena i Oslo för alla de tusentals journalister och fans som ska följa Eurovision Song Contest 2010 och i dag är det då äntligen dags för artisterna att börja repetera på scenen. Först ut är åtta av bidragen från semi 1, se schemat nedan. (Källa: eurovision.tv)

Repetitionsschema söndagen den 16:e maj 2010:
kl. 09:30-10:10 Moldavien (se klipp från esctoday och eurovision)
kl. 10:10-10:50 Ryssland (se klipp från esctoday och eurovision)
kl. 10:50-11:30 Estland (se klipp från eurovision)
kl. 12:30-13:10 Slovakien (se klipp från esctoday och eurovision)
kl. 13:10-13:50 Finland (se klipp från esctoday och eurovision)
kl. 13:50-14:30 Lettland (se klipp från esctoday och eurovision)
kl. 14:50-15:30 Serbien (se klipp från esctoday och eurovision)
kl. 15:30-16:10 Bosnien (se klipp från esctoday och eurovision)

Schlagerpinglan: Då var det äntligen igång på riktigt. Själv är jag inte på plats i Oslo utan kommer att bevaka cirkusen via internet, vilket har visat sig fungera alldeles utmärkt det med. (Vad är väl en bal på slottet…. 😉 )

Uppdaterad 2010-05-16: Esctoday.com lägger upp klipp från repetitionerna medan eurovision.tv klipper ihop några smakprov. Själv uppdaterar jag schemat ovan med direktlänkar efterhand.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Dags för repetitioner”

 1. Rickard

  Nej! Moldaviens framträdande är precis lika rörigt som i den inhemska finalen! Det var en missräkning! Måste hitta på något annorlunda helt enkelt! Fast final blir det nog 😀

  Ryssland gillar jag! Inte så mkt ploj utan fokus på sången och sångaren! Möjligt att det händer lite för lite men annars bra! Sedan tycker jag att hand kunde visa fotot för publiken på något sätt för att bryta av lite! Men pampigt värre 😀

  Estland steg verkligen i och med detta framträdandet! Stilrent och fokus på sångaren! Låten sjöngs med bra inlevelse och blev bättre (fast jag inte gillar den).

  Slovakien hoppas jag ändrar på sitt framträdande och tar av sig de där gröna kläderna! Sångerskan har gjort mkt bättre framträdande utan den utstyrseln och jag tror hon skulle tjäna på det! och andra sidan har man här lyckats kombinera Ukraina 2004 med Grekland 2005 vilket kanske är en vinnande kombination!

 2. Schlagerpinglan

  Rickard, Tycker precis som du att Moldaviens bidrag fortfarande är för rörigt och att Ryssland lyckades med sitt. Däremot är jag fortfarande väldigt kallt inställd till Estlands bidrag. Blev inte mer nyfiken på låten efter detta smakprov.

  Vad gäller Slovakien så tyckte jag inte alls om kläderna. Visst ska det föra tankarna till naturen och mystisk grönska men om man som jag börjar tänka på smutsig mossa i stället så blir det inte lika trevligt.

 3. Kerstin

  Så kul att det äntligen är igång. Moldavien tyckte jag var helt ok dom lät bättre än jag befarat. Ryssland hade tonat ned det ironiska och framhävt låten som faktiskt har bra grundmaterial och det tyckte jag man kunde höra nu. När det gäller Estland håller jag med Rickard. Videon sänkte verkligen låten och jag tycker bättre om Estlands låt nu efter jag sett det live men jag kan inte säga att jag tycker om den men dom har faktiskt chans på en final trots allt. Slovakien gjorde ett bra framträdande och har en bra låt men det är ingen vinnare i mina ögon. Finland var dagens sämsta. Tre kvinnor dansandes i nattlinnen och den där dansen var som tagen från ett mellanstadie disco, med benet från sida till sida. Det liknade mest Moraträsk, jag tyckte faktiskt det var uruselt framträdande och Finland borde inte ha en chans till final. Lettland har en bra låt men jag tyckte sångerskans röst var bristfällig vid flera tillfällen. Serbien gillar jag inte men framträdandet var det väl inget större fel på. Bosnien har en ganska usel låt och framträdandet var väl ingen höjdare heller.

 4. Schlagerpinglan » Blog Archive » Andra dagens repetitioner

  […] Precis som i går så kommer jag att uppdatera med länkar från esctoday.com och […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se