Belgien: Me and my guitar

2010-05-17 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Belgien
Bidrag: “Me and my guitar” (video) (live) (text)
Artist: Tom Dice

Startnummer: nr 10 i semifinal 1
Uttagningsprocess: Internval.
Hemsida: sonicangel.com/artists/tomdice
ESC-historik: Belgien

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Belgiens ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Topp-15 av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Här har vi en äkta trubadurlåt som verkligen kan gripa tag i publiken, om den nu vill det. Kommer TV-tittarna att fängslas eller gäspar de och fyller på chipsskålen? Helt spontant så trodde jag på en missad finalplats men jag inväntar repetitionerna innan jag vågar mig på en gissning.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Jag tillhör de som tycker att detta är en fin låt men som ändå inte blir helt övertygad. En finalplats tycker jag dock att den förjtänar och hoppas där på en bra placering, om inget annat så för att det här är musiken som står i centrum.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Belgien: Me and my guitar”

  1. Kerstin

    Jag älskar den här låten, för mig är det här kvalité med en bra producerad låt och en bra sångare. Jag gillar melodin och uppbyggnaden av låten och den låter väldigt amerikansk. Jag tyckte om den direkt och den var min favorit från början men nu har den fått stor konkkurens av det tyska bidraget och det är de två jag gillar mest i årets ESC och sedan kommer Cypern och Norge. Jag tror dock inte att fullt lika många kommer falla för Belgiens bidrag som för t ex Tysklands och Norges så tyvärr är Belgiens chanser till vinst rätt små men chansen till en bra placering tror jag är väldigt goda. Hur som helst så älskar jag det här och jag tror definitivt på en finalplats.

  2. Schlagerpinglan

    Kerstin, Ser med spänning fram emot klippen från repetitionen senare i dag. Förhoppningsvis försöker de sig inte på någon distraherande scenshow utan låter Tom och låten tala för sig själv.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se