Sverige: This Is My Life

2010-05-18 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Sverige
Bidrag: “This Is My Life” (video) (live) (text)
Artist: Anna Bergendahl

Startnummer: nr 6 i semifinal 2
Uttagningsprocess: “Melodifestivalen” bestod av Webbjokern, fyra deltävlingar, en “Andra Chansen” och en final med tio bidrag där vinnaren utsågs av tittarna samt regionala och internationella jury-grupper.
Hemsida: anna-bergendahl.se
ESC-historik: Sverige

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Sveriges ESC-bidrag 2010”

Extra: En remix av “This Is My Life”: Niclas Kings Radio Remix.

Odds-listor: Topp-tio av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Sverige ligger bra till på odds- och omröstningslistor och vi har aldrig missat en final i ESC, så rent teoretiskt så borde vi känna oss ganska säkra. Jag tror dock att det finns alltför många (och bättre) ballader i semi 2 för att det ska finnas något utrymme för Sveriges ballad, som jag tycker är en av startfältets svagaste.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Självklart så hoppas jag att Sverige tar sig till final men när jag sammanställer listan över mina favoritlåtar i semi 2 så hamnar Sverige faktiskt inte bland de tio främsta. Vårt bidrag i år tilltalar inte mig alls men jag hoppas att Anna gör ett superbra framträdande så att hon kan känna sig nöjd, hur det än går.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Sverige: This Is My Life”

  1. Rickard

    Vidare till final UTAN TVEKAN! Efter att ha sett repetitionen tidigare så kommer Anna klara semin! Är säker på att Sverige redan nu kan förbereda sig på final och en placering på den övre halvan!!! 😀

  2. Schlagerpinglan

    Rickard, Jag hoppas verkligen att du har rätt för det hade varit väldigt tråkigt att inte ha någon svensk att heja på i finalen.

  3. Kerstin

    Jag har aldrig gillat varken låten eller Anna och för mig blir den bara sämre och sämre. Jag tycker det finns minst tio, elva låtar som är bättre än Sveriges och därför har jag tippat att Sverige missar final, det är trist men den här låten förtjänar inte bättre. Om Sverige trots allt tar sig till final så tror jag trots allt att vi får en bättre placering än förra året och året innan, kring femtonde plats skulle jag tro.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se