Azerbajdzjan: Drip Drop

2010-05-22 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Azerbajdzjan
Bidrag: “Drip Drop” (video) (live) (text)
Artist: Safura

Startnummer: nr 7 i semifinal 2
Uttagningsprocess: Tre artister valdes ut från de sex som tävlade i semifinalen. I finalen fick de och fyra låtar tävla i olika kombinationer. En jury valde ut Safura men vilken låt hon vann med avslöjades inte förrän flera dagar senare.
Hemsida: safura.eurovisiontalents.com
ESC-historik: Azerbajdzjan

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Azerbajdzjans ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Seger-tippad av de 39 & vidare till final

Extra: En balkan-version av Drip Drop med Safura feat. Zeljko Joksimovic hittar ni här.

Schlagerpinglan tror: Till final
Azerbajdzjan har ju verkligen satsat i år och förväntar sig nog en vinst. Till final tar de sig garanterat och en placering nära toppen blir det säkert men vinst? Nej, jag tror/hoppas inte det men att bettingbolagen är så säkra på sin sak verkar ju lite olycksbådande.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Med tanke på att landet fuskade förra året så tycker jag det är konstigt att de får vara med alls i år. Hur kan man lita på att allt går rätt till den här gången? En topp-tio-placering kan jag dock unna låten, om framträdandet blir hyfsat, för trots att jag inte tycker att det är en vinnarlåt så är den helt OK.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Azerbajdzjan: Drip Drop”

 1. Kerstin

  Jag ställer mig samma fråga, hur kan denna låt vara segertippad? Visst det är en snygg låt men den saknar “det” och man tröttnar väldigt fort på den. Sen är ju artisten en fullkomligt okarismatisk person som verkar mest bry sig om hur snygg och sexig hon är på scen. Jag tror inte detta kommer vara favoriten hos juryn och jag tror inte Safura lyckas charma tv publiken mig lyckas hon definitivt inte charma. En radio hit definitivt i sommar men som live nummer, nej. Final och topp 8.

 2. Erik

  vad menar du med att dom fuskade förra året?

 3. Schlagerpinglan

  Erik, Azerbajdzjan har bevisligen gått in och fuskat med röstningen i ESC förra året genom att störa sändningar och sudda ut röstningsnummer för Armeniens bidrag. Trots att EBU “såg allvarligt” på detta så tyckte de tydligen att det räckte att straffa dem med lite böter.

 4. Rickard

  Jag tror de har en bra chans att vinna! älskade denna låt från första början och den har garanterat en topp 5 placering att hämta efter röstningen! Underbar dramatisk låt, med en bra sångerska! Hade bara hoppats att de fått till ett bättre framträdande! Go Azerbajdzjan!

 5. DavidG

  En dle av mig tycker att det är en bra låt och en bra sångerska. men en annan del av mig tycker att det är en hemskt själslös låt med överproducerat sound och med en tjej som i det närmaste har gjorts om ik någonslags britney pop maskin känns det som.. full slipad…

  är dock övertygad om att den går till final. men hoppas faktiskt att azerierna inte vionner.. isåfall hoppas jag mer på armenien.

  tror eurovision 2011 kommer hållas i azerbaijan,tyskland,slovakien,israel,sverige, armenien o kanske danmark o möjligtvis ett till eller flera länder till.. m en de som jag har nämnt där kan man se som huvudfavoriter…enligt mig. vore dock kul om tyskland fick vinna. bra låt o bra sångerska. o så tror jag att ett eurovision i tyskland skulle locka tillbaka länder som typ österrike osv..

 6. Abbe

  Jag fattar inte heller att de kan få vara med igen, iaf iår.
  Faktum är att Azerbajan låg på första plats på listorna innan låten var bestäm ens..
  Förra året.. förrutom fusket mot Armenien så har jag hört att det hade en buss fullpackad med studenter vid gränsen mellan två länder i Europa där de sms röstade på på Azer. Sedan åkte de över gränsen och smsade från det andra landet.
  Helt otroligt FULT.

  JAg tycker att låten är bra, men dessvärre sjunger hon inte alls bra. Och efter alla dessa fulheter så skulle jag iaf inte rösta på de.

  Min röst går istället till Armenien.

 7. hans

  Azerbaidzjan har en bra låt , o en bra sångerska i år !

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se