Fem favoriter – ESC 2010

2010-05-23 (söndag)

Schlagerpinglan: Ni läsare har varit väldigt flitiga med att dela med er av era egna topp-fem eller topp-tio-listor, nu när vi sett alla länderna repeterat. Detta har varit väldigt intressant och stundtals även underhållande och förvånande läsning. Tack för det. Här nedan ser ni min egen topp-fem, som den ser ut för tillfället. (Efter genrepet ser den förmodligen annorlunda ut.)

Schlagerpinglans fem ESC-2010-favoriter (2010-05-23):
1. Tyskland, “Satellite”, Lena Meyer-Landrut (rep 1)
2. Ryssland, “Lost and forgotten”, The Peter Nalitch band (rep 1)
3. Kroatien, “Lako je sve”, Feminnem (rep 1)
4. Rumänien, “Playing with fire”, Paula Seling & Ovi (rep 1) (rep 2)
5. Polen, “Legenda”, Marcin Mrozinski (rep 1) (rep 2)

Schlagerpinglan: Även Spanien, Vitryssland, Israel, Serbien, Norge, Bulgarien och Albanien platsar egentligen också på listan men finns det bara fem platser så ryker även riktigt bra låtar. Som synes så håller jag inte alls med de experter som beklagat sig över hur dåliga låtarna är i år utan tycker att det faktiskt är ett riktigt skapligt Eurovision-år. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Fem favoriter – ESC 2010”

 1. Erik

  Håller med dig om att det är ett ganska starkt eurovision år. Alla så kallade experter lyssnar på låtarna en gång och ger de knappt en chans..

 2. Rickard

  Nä, som sagt! De 10 låtar jag tog ut var efter mycket huvudbry! Även länder som Slovakien, Grekland, Rumänien, Vitryssland och Portugal (Som är lite av mina personliga favoriter) kunde ha varit med!

  Och perscis som du, schlagerpinglan, tycker jag att årets låtar är helt skapliga! Det är kule med ett jämt och ovist startfält! TIll skillnad mot förra året när vi hade vinnaren tidigt i Norge!

 3. johan

  Av gna erfarenheter så säger jag att man alltid ska vänta tills efter finalen innan man ger sitt utlåtande kring låtarnas kvalite. Nästan varje år så hör man journalisternas ständiga klagande kring de “usla” låtarna, så var det även förra året som annars var ett ganska starkt år. Det var först vid finalen då allt dödkött har försvunnit som folk insåg att det var ett ganska bra eurovision-år

 4. Schlagerpinglan

  johan, Jepp, än så länge så har vi ju bara sett uttagningar och repetitioner. Vad det är som tävlar vet vi egentligen inte förrän vi sett hur låtarna presenterats i de tre showerna. Mycket kan ju fortfarande hända.

 5. O

  Min lista (utan att ha tittat på repetitioner, kommer därför nog ändras):

  #1 Tyskland, “Satellite”, Lena Meyer-Landrut
  #2 Slovakien, “Horehronie”, Kristína Peláková
  #3 Danmark, “In a Moment Like This”, Chanée & N’evergreen
  #4 Island, “Je ne sais quoi”, Hera Björk
  #5 Azerbajdzjan, “Drip Drop”, Safura Alizadeh

 6. Kerstin

  De 5 jag gillar allra mest i årets ESC är: Tyskland, Norge, Belgien, Cypern och Danmark. Men de jag tror hamnar i toppen är lite andra: Tyskland, Norge, Israel, Kroatien och Danmark. Möjligen att Azerbaijan kan klämma sig in där men jag tror att för mycket talar emot Azerbaijan, dels sångerskan och dels Azerbaijans fusk förra året som många nog vill markera genom att inte rösta på dom, det är ju inte detta bidrag som ska straffas för det men tyvärr kan det bli så.

 7. Rickard

  I övrigt tycker jag UK räddar upp sin havrerande eurovision-låt med ett bättre framträdande! Man har nu gårr från total disaster till endast fiasko!

  Azerbajdzjan tror jag vinner allt! Tyskland, Israel och Kroatien kommer skugga!
  Norge, Portugal och Irland är lite av personliga favoriter, men räcker inte till!

  Men dock ska man komma ihåg för Tysklands räkning att förra året blev Spanien hyllat! Man kom i topp i europrediction och många började snacka om att Spanien skulle förbereda för ESC 2010! Var slutade man….
  Tyskland är givetvis bra och hyllas konstant, men hur många kommer verkligen lyfta luren??? Det räcker ju inte att vara andrafavorit hos människor!

  Men jag hoppas Tyskland klarar iaf topp 5! Tillsammans med Schweiz och Frankrike är Tyskland det land som blivit mest orättvist behandlat under 2000-talet, om man ser till vilka låtar de har sänt! De är värda lite medgång och deras låt är dessutom grym! Go Lena 😀

 8. johan

  Jag tror att en stor anledning till att Spanien floppade ifjol var att man hade långt ifrån den enda låten som tillhörde etnopop-genren. Där fanns även Turkiet, Azerbajdzjan och Ukraina vars låtar samtidigt kändes klart starkare. Samtidigt var etnopopen en genre som bevisligen inte gick hem hos jurygrupperna förra året. Tyskland känns i år väldigt egen och unik på ett bra sätt samtidigt som det känns som en väldigt juryvänlig låt. det som jag ser att låten kan falla på är framträdandet, som också fällde Spanien ifjol, och jag väntar med mitt utlåtande kring framträdandet tills finalkvällen.

 9. Kerstin

  Mycket prat om Spanien. Var dom verkligen favoriter förra året i så fall har det gått mig helt obemärkt förbi, för mig var det en dålig låt och är inte ett dugg förvånad dom hamnade så långt ner. Sångerskan var ju helt intetsägande och låten likaså.

 10. Schlagerpinglan

  Kerstin, Njae… att Spanien var några favoriter förra året tror jag inte. Det hade jag också missat.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se