Efterlyses: ESC-engagerad tidning!

2010-05-24 (måndag)

Schlagerpinglan: Som ni vet så har ju första semifinalen av Eurovision Song Contest 2010 repeterats idag och alla tidningar med självakting har skickat ut sina egna journalister att bevaka händelsen. Skriftliga rapporter dyker upp lite här och där men de lämnar verkligen mycket att önska.

Finns det någon tidning som skickat ESC-intresserade journalister som lyssnat in sig på låtarna i förväg och som verkligen uppskattar att de får vara med och se det hela på plats? Eller är Poplight det enda stället man kan läsa rapporter från utan att bli deprimerad? Tipsa gärna!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Efterlyses: ESC-engagerad tidning!”

 1. Rickard

  Du kanske skulle starta upp en tidning själv 😛 Jag hade varit första prenumerant 😉

 2. Pierre

  Visst är det sorgligt! Det lilla som skrivs i de större tidningarna är både torftigt och oengagerat, emellanåt rent felaktigt och till och med gnälligt.

 3. Schlagerpinglan

  Rickard, Tack, det var snällt skrivit. 🙂 Tyvärr är det väl så att den stora, betalande massan efterfrågar elaka och hånfulla texter. Eller, det är i alla fall vad tidningarna tror. De har ju egentligen inte testat motsatsen.

  Pierre, Instämmer i allt. Det där med fakta-koll är verkligen något de är dåliga på. Riktigt skrämmande om man tänker efter. Förhoppningsvis är de mer noga när det gäller “viktigare” saker, men det är det väl inget som talar för att de är.

 4. Dragi

  får vi rösta i morgondagens semifinal? skäms nästan för att fråga detta haha eftersom jag ska föreställa ett fanatiskt fan av detta event hehe.

 5. Schlagerpinglan

  Dragi, Nej, i semi 1 får vi inte rösta utan det är endast de 17 tävlande länderna samt Frankrike, Tyskland och Spanien som får rösta. I semi 2 får de 17 tävlande länderna samt Norge och Storbritannien rösta.

 6. Dragi

  ok då får jag hoppas att serbien tar sig vidare utan min hjälp hehe. en fråga till,kan du bara reda ut lite detta med juryrösterna för i år? jag fattar inte o jag har inte hittat info om det.

 7. Schlagerpinglan

  Dragi, OK, ett inlägg om förutsättningarna för semi-1 kommer under dagen. Annars är det ganska enkelt: Jury och tittare i de röstande länderna har halva makten var, även i semifinalerna.

  Tittarna ringer och sms-röstar och delar ut de klassiska 1-12:poängarna. Detsamma gör en jurygrupp i varje land. Tittarnas och juryns poäng smälts sedan samman till landets röster, som presenteras på klassiskt vis: 1-12.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se