Portugal: Há dias assim

2010-05-25 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Portugal
Bidrag: “Há dias assim” (video) (live) (text)
Artist: Filipa Azevedo

Startnummer: nr 14 i semifinal 1
Uttagningsprocess: “Festival da Canção“ bestod utav en online-omröstning, två semifinaler samt en final med 12 bidrag.
ESC-historik: Portugal

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Portugals ESC-bidrag 2010”

Extra: En remix av “Há dias assim” hittar ni här medan låtens engelska text hittas här.

Odds-listor: Bottentippad av de 39 & inte vidare till final

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Njae… här har vi ytterligare en låt som hyllas från många håll men som jag själv inte får grepp om. En välvillig jury samt den lätta semifinalen skulle mycket väl kunna göra att den tar sig vidare och fortsätter Portugals positiva ESC-trend med tredje finalåret i rad men det tror jag inte.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Som sagt, trots väldigt många lyssningar så vill det sig inte i detta fallet. Jag uppfattar detta som ganska vackert men väldigt långtråkigt. Nåja, man kan ju inte tycka om allt.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Portugal: Há dias assim”

 1. Rickard

  Älskar låten! Den växer hela tiden och har blivit lite av en favorit för mig 🙂 Jag är säker på att den kommer vidare och att den kan placera sig riktigt bra! kanske den bästa sångerskan i detta års eurovision! Dessutom är låten varierande och det händer hela tiden något oväntat, samtidigt som det fortfarande är en klassiskt ESC-låt!

 2. Schlagerpinglan

  Rickard, Mmm… ni är tydligen en hel flock som tycker så. Förhoppningsvis är ni inte tillräckligt röststarka för att få vidare bidraget till final. 😉

 3. DavidG

  jag vet inte vad det är du vet schlagerpinglan att jag oftast får spy känslor när det är pekoral som detta nummer..men det är något med denna låten som gör att jag har svårt att sluta lyssna på den..

  håler jag på och få feber;)?

  nu är jag lite nyfiken på om någon av de såkallade “stornationerna” som aldirg har missat en final tidigare alltså grekland och ryssland om någon av dessa ryker ikväll. vet ej va det är men känns som att grekland kan glömmas bort lite i mängden av låtar..likaså ryssland. men vi får se

 4. Schlagerpinglan

  DavidG, Ja, det är tydligen något speciellt med Portugals bidrag. Själv vet jag fortfarande inte vad det är. 🙂

  Vad gäller Ryssland så hoppas verkligen att deras bidrag inte glöms bort för det har visat sig vara min storfavorit i semi 1. Blir intressant dock att se om jury-rösterna gör någon skillnad.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se