Eurovision-nyheter

2010-05-27 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här kommer lite nyheter från Eurovison-världen. Nåja, de flesta var nya i går i alla fall. 😉

 • ESC 2011: Preliminära datum för semifinalerna och finalen av ESC 2011 är satta till den 17:e, 19:e och 21:a maj 2011.
 • ESC 2010 – Semi 1: Det skilde endast tre poäng mellan tian och elvan. Vilket land som så snöpligt åkte ut avslöjas efter finalen.
 • ESC 2010 – Semi 1: I ett av länderna röstades det så dåligt att de fick använda 100% juryröster. Även det landet avslöjas efter finalen.
 • ESC 2010 – Semi 1: I några länder, däribland Sverige, så var ljudet osynkat med bilden. Detta var enligt EBU inte NRK:s fel utan de nationella TV-bolagens.
 • Sverige: En positiv artikel om ESC har publicerats i svensk media, naturligtvis skriven av vår högt saknade Torbjörn Ek, läs den här. Värt att uppmärksammas.
 • (Källor: escsweden.com och aftonbladet.se)

  Schlagerpinglan: Värsta tänkbara scenariot för Eurovision måste ju vara om det visar sig att Slovakien missat finalplatsen till förmån för Bosnien med några ynka röster. Nåväl, den diskussionen tar vi senare, om det skulle bli aktuellt.

  För tillfället är jag mer intresserad av det osynkade ljudet i sändningen. Jag hoppas verkligen att de får rätt på det. Obehagliga minnen från en osynkad final-röstning för inte så länge sedan dyker upp. Det vill vi inte uppleva igen. Skärpning SVT, eller vem det nu är som ska ha skyllen.

  Trevligt att läsa lite från Tobbe Ek igen. Jag måste även ge en eloge åt Markus Larsson som faktiskt också bröt av från gnäll-trenden en del när han gav sin syn på bidragen i semi 2. Roligt att även han hittat något att glädjas över så är vid årets höjdpunkt.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “Eurovision-nyheter”

  1. O

   100% juryröster!?
   Var det inga som röstade på minst 10 olika bidrag? 😛
   Måste ha varit Slovakien. Som sagt, de hade inga vänner. 😉

  2. Schlagerpinglan

   O, De har satt en gräns för hur många röster som måste komma in för att telerösterna ska kunna räknas, så riktigt så illa som att det inte var 10 länder var det nog inte. 😀

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se