Schlagerpinglan: Resultatet av den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2010, de tio länder som gick vidare och deras startnummer i finalen den 29:e maj ser ni här nedan:

 • Armenien – “Apricot Stone“, Eva Rivas [startnr. 21]
 • Israel – “Milim“, Harel Skaat [startnr. 24]
 • Danmark“In A Moment Like This“, Chanée & N’evergreen [startnr. 25]
 • Azerbajdzjan – “Drip drop“, Safura [startnr. 1]
 • Ukraina – “Sweet People“, Alyosha [startnr. 17]
 • Rumänien – “Playing with fire“, Paula Seling & Ovi [startnr. 19]
 • Irland – “It’s For You“, Niamh Kavanagh [startnr. 10]
 • Cypern – “Life looks better in spring“, Jon Lilygreen & … [startnr. 5]
 • Georgien – “Shine“, Sopho Nizharadze [startnr. 13]
 • Turkiet – “We could be the same“, MaNga [startnr. 14]
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Kvällens största överraskning, om man bortser från att Cypern knep en finalbiljett, var väl ändå att Kroatien missade den. Det trodde jag aldrig.

  Tyvärr så fick även Bulgarien och Schweiz lämna tävlingen men eftersom både Rumänien och Armenien fortfarande är kvar så är jag ganska nöjd ändå. Att Sverige inte räckte till kom dessvärre inte som någon överraskning. Ingen skugga över Anna dock, hon skötte sig utmärkt med det material hon hade att tillgå.

  Precis som i semi 1 så prickade jag in 8 av 10 finalister och känner mig väldigt nöjd med det. Lite motvilligt måste jag ändå medge att Georgiens bidrag faktiskt inte var så dumt.

  Sändningen då? Jodå, ljudet var bra, kavalkaden av schlagerkalkoner uppskattades och mellanakten var lika oförståelig som sist. 🙂

  Lite fler tankar om semifinalen kommer under morgondagen. Dela gärna med er av era spontana tankar så länge.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  16 kommentarer till “Resultat Eurovision Song Contest 2010: Semi 2”

  1. Rickard

   Sverige och Kroatien inte vidare! Cypern och Ukraina vidare!!!! Jag är tom och kommer gråta och ha sorg fram till finalen på lördag!

  2. Rickard

   Och att de 17 av 20 jag prickade in inte var Sverige är otroligt!!! Det är ett hån mot oss!!!

  3. Dragi

   sjuuuukt att irland,cypern och ukraina gick vidare men inte sverige och kroatien…men jag tänker inte hålla på o gnälla ihjäl mig som aftonbladet redan kommit igång med. Istället kommer jag fotsätta gnälla över norges apdåliga arrangeman haha,mellanakten??? fortfarande ett enda stort WHAT??? fattar inte helt enkelt, och programledarna e fortfarande lika tråkiga o gråa. Men bilden och ljudet var mycket bättre ikväll. Nu ser jag frammot lördag,för det e forfarande feeeest =)

  4. Erik

   prickade 9 av 10. Trodde inte på Geogrien men istället på Kroatien. Det är omöjligt, Krotien måste vara i final!

   Tycker Anna gjorde de bra. Men låten är anonym och tråkig och ska det vara en ballad ska den vara storslagen som Israel, Irland, Geogrien osv..

   Hoppas på Tyskland till finalen!

  5. Rickard

   Håller med om mellanakten och programledarna! Det är ingen lokal liten tävling utan den största föreställning Norge någonsn kommer sända! Och vad gör man??? Känns som både manus o´ch mellanakt är ihopsnickrade kvällen före….

  6. Jan-Åke

   Hmmm! Undrar om min musiksmak är väldigt konstig? 🙂

   Bara fem av mina tio favoriter gick till Final ur den här semifinalen.
   Undrar om expertjuryernas röster påverkar mycket vilka låtar som går vidare.

   Jag satt också och funderade på att om man inte får rösta i den semifinal där man inte medverkar betyder att Storbritannien, Tyskland, Spanien och Frankrike inte får vara med och rösta i någon av semifinalerna.

  7. Schlagerpinglan

   Jan-Åke, De finalklara länderna får rösta i en av semifinalerna, det dras samtidigt som dragningen av semifinalplatserna görs. I år fick Norge och Storbritannien rösta i semi 2 medan Tyskland, Frankrike och Spanien röstade i semi 1.

  8. DavidG

   synd ändå att inte anna gick till finalen. lite intressant att safura fick start nummer 1 i finalen..eftersom hon anses vara favorit ska det bli intressant att se hur det går för hene ifrån den ganska dåliga positionen.

   i dagsläget tror jag att eurovision 2011 kommer att hållas i danmark,israel, armenien eller tyskland. hoppas dock inte på israel för deras låt är sååå pretentiös o pampig för min smak.. mn visst kul om israel som land får annornda tävlingen.
   men vi får se..

  9. Schlagerpinglan

   DavidG, Mmm… jag har hela tiden varit orolig för att det kan bli en promenadseger för Azerbajdzjan men efter kvällens framträdande så känns det som att det är flera länder som har en realistisk chans på segern. Skoj!

  10. ESC 2010: Semifinal 2 « Ord av Jerry

   […] Ett rätt mer än i tisdags fick jag in i mitt hjärtetips. De jag missade var Schweiz, Sverige och Kroatien. Att inte dessa tre duktiga kroatiska tjejer som sjöng så bra inte gick vidare är också lite otippat. Schlagerpinglan skriver mer här! […]

  11. Lina

   Jag fattar inte heller att inte Kroatien gick vidare! Det var min favorit… Men hur kunde den där Drip Drop-historian gå vidare liksom Sweet People?? Suck!

  12. Sylvia

   Jag tycker att Israel är den absolut segaste av alla låtar i år. Hoppas Grekland vinner, den är det då lite fart i.

  13. David

   Kroatien!!!!!!!! Hur i hela fridens namn kom inte denna sång till final. Jag är totalt förbluffad… Har aldrig varit lika besviken över resultaten i semifinalerna, detta år har varit en enda stor besvikelse. Gillade inte helt resultatet i första semifinalen heller (oerhört konstigt att Bosnien gick vidare, när både Slovakien och Makedonien hade så mycket bättre låtar). Men jag kommer kolla på finalen ändå… med en liten bitter smak i munnen 😉

  14. hans

   Någonting måste ha gått fel i rösträknandet , dom måste ha ”råkat” ta cyprus istället för croatia , båda börjar ju på C !

  15. Jan-Åke

   Tack för svaret på mina funderingar om röstning i de ständigt finalklara länderna.

   Jag har nu Tyskland som min favorit i finalen.

  16. Schlagerpinglan

   David, Kroatien är jag förvånad över och Bulgarien är jag lite besviken över men annars så kan jag inte säga att jag har någon bitterhet över resultatet. Ser fram emot finalen. 😀

   hans, Som sagt, det ska bli väldigt intressant att se hur rösterna fördelat sig för antingen juryn eller tv-tittarna har resonerat på ett sätt som i alla fall jag inte kunnat förutse.

   Jan-Åke, Med tanke på vad du har skrivit om dina föregående favoriter så bådar det ju inte gott att du nu har Tyskland som favorit. 😉 Skämt å sido, jag har också Tyskland som favorit. En av de bästa låtarna och förhoppningsvis ett av de bästa framträdandena.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se