Några tankar inför ESC-finalen

2010-05-29 (lördag)

Schlagerpinglan: Kvällens final av Eurovision Song Contest 2010 har alla möjligheter att bli en riktig rysare. Ett flertal länder verkar att ha en realistisk chans på segern i kväll. I slutändan så är ändå mitt tips att Tyskland kommer att stå som slutsegrare.

När jag väl konstaterat det så måste jag ändå nämna några andra länder som figurerar i förhandssnacket:

Azerbajdzjan har ju länge varit det land det snackats mycket om inför tävlingen men lutar det inte åt att det var bara det, mest snack alltså? Jag tror ärligt talat att slutresultatet blev alldeles för kliniskt perfekt för att tillräckligt många ska bli berörda av det. Juryn kan dock ge landet höga poäng och därför kan man inte räkna bort det.

Tyskland har en modern, bra låt som jag tror tilltalar många samt en charmig sångerska som säkert kan locka till sig många röster. Borde kunna tilltala både tittare och jurygrupper. Allvarlig segerchans.

Israels ballad är topptippad men jag tror att den är för svår för många tv-tittare. Borde inte kunna räcka ända fram till seger.

Armenien och Belgien är två länder som jag tror har vinstchans båda två. Båda imponerade stort med sina nummer, fast på olika sätt. Låtarna är dessutom väldigt bra båda två. Vinstchans.

Danmarks låt tycker jag själv inte speciellt bra om och framträdandet var inte heller det imponerande. Trodde att den skulle ryka i semin men tydligen ser folk saker i låten som inte jag gör. Realistisk vinstchans.

Turkiet är med i toppen på listorna men trots sitt uppseendeväckande nummer och moderna låt så tror jag inte att de lyckas ena Europa.

Ukraina finns med på ett hörn i vissa diskussioner. Denna låt förstår jag mig inte alls på och hoppas verkligen inte på den men att den kan få en riktigt bra placering, det tror jag.

Grekland finns med i vissa förhandstips men det gör de ju nästan alltid. Får säkert höga poäng från vissa länder och regioner men en totalseger bör det inte räcka till.

Dessutom tror jag att Ryssland har potential att bli årets dark horse. Hur otroligt det än låter så tror jag faktiskt att här finns en liten, minimal men ändå fullt realistisk chans till tidernas skräll-seger. Jag håller tummarna för det i alla fall.

(Markus Larssons tankar inför finalen hittar ni här.)

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Några tankar inför ESC-finalen”

  1. Kerstin

    Håller nog med dig i stort sett allt med några få undantag. Danmark var jag säker på skulle knipa en finalplats och det är gammal hederlig schlager som kommer tilltala många. Jag kan inte låta bli att gilla det här och Danmark har vinstchans precis som du säger. Armenien, jag förstår verkligen inte alls det bidraget det lyckas inte tilltala mig alls det känns nästan som om jag är konstig som inte ser det alla andra ser, det måste ju vara bra eftersom alla andra verkar tycka det eller? Kan en sån här slätstruken låt vinna jag hoppas verkligen inte det. Ryssland är underskattad men jag tror ändå inte på någon vinst.

  2. Mikaela

    Ryssland var ju bäst. Elakt av publiken att bua. Även Cypern, Israel och Georgien var riiktigt bra.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se