Norge: My Heart Is Yours

2010-05-29 (lördag)

Schlagerpinglan: Då var det dags för den sista av sammanställningarna av presentationer m.m. av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Norge
Bidrag: “My Heart Is Yours” (video) (live) (text)
Artist: Didrik Solli-Tangen

Startnummer: nr 3 i finalen
Uttagningsprocess: “Melodi Grand Prix” bestod av tre deltävlingar, en “Siste Sjanse” och en final med åtta bidrag där först fyra gick vidare innan vinnaren utsågs.
ESC-historik: Norge

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Norges ESC-bidrag 2010”

Extra: Låten är skriven av ESC-rävarna Fredrik Kempe och Hanne Sørvaag. Se Didrik framföra låten live på en båt här.

Odds-listor: Bland de 13 främsta av de 39

Schlagerpinglan tror: Topp-placering
En storslagen ballad framförd av en sångare med utstrålning. Eventuellt kan detta anses som lite “för mycket” i vissa läger och stundtals så är rösten inte helt tillförlitlig men jag tror ändå att Norge har med toppstriden att göra även i år. En topp-tio-placering borde det i alla fall räcka till.

Schlagerpinglan tycker: Topp-placering
Nu har jag nog lyssnat lite väl mycket på denna låt för att få rysningar av den men visst fungerar den fortfarande. En mycket pampig ballad som jag gärna ser som segrare om inte mina absoluta favoriter räcker hela vägen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Norge: My Heart Is Yours”

 1. Kerstin

  När jag hörde Norges bidrag första gången så var det en liten snutt och då tyckte jag sångaren lät väldigt osäker på rösten. När jag sedan hörde låten på skiva så tyckte jag låten var väldigt väldigt bra. På repen så verkar han ha kontroll över sin röst och låten är ju som sagt pampig och hade inte Norge vunnit förra året så hade dom definitivt varit större favoriter än dom nu är. Just pga av att dom vann förra året så tror jag inte på en vinst idag, jurygrupperna bryr sig nog inte om det men folket vill ha tävlingen någon annanstans nästa år, tror jag i alla fall. Men definitivt en topp 6 placering. Undrar just varför inte Kempe kunde ha gett denna ballad till Jöback han har en bättre röst än Didrik och då hade vi varit i finalen idag.

 2. Nordmann

  Kerstin; sangen til Didrik ble skrevet av Hanna Sørvaag og Kempe – men det var Didrik som spurte Sørvaag om hun ville skrive en sang til han. Hun tok da kontakt med Kempe som hadde mer erfaring med ESC-sanger.

  Så denne sangen ville uansett ikke blitt tevlat med i sverige =)

 3. Kerstin

  Ok, tack för den informationen Nordmann, det förklarar ju saken. Jag förstår du är norrman så jag får önska dig och Norge lycka till ikväll ni har en klart bättre låt än vi i Sverige deltog med i år och jag tycker även Norge har den bästa nordiska låten i år.

 4. Nordmann

  Hehe, takk for det =) Håper på Topp 10, kanskje enda bedre også…!

  Synd at Anna røk ut =( Likte den meget godt, og var vondt å se henne så trist etter semifinalen..18 år bare stakkars =(

 5. Schlagerpinglan

  Nordmann, Tack för hjälpen med infon. Jag visste att Kempe skrivit låten speciellt för Didrik men att det var på initiativ från Didrik och Sørvaag var en nyhet även för mig.

 6. Rickard

  Tror det till och med kan bli topp 5, men topp 10 alla gånger! Den låt som gav mest rysningar när jag hörde den första gången! Go Norge 😀

 7. Rickard

  Tror det till och med kan bli topp 5, men topp 10 alla gånger! Den låt som gav mest rysningar när jag hörde den första gången! Förra året ville jag inte att Norge skulle vinna med en överskattad låt, men i år har de kanske den bästa!!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se