Schlagerpinglan: Tidningarna radar, i artikel efter artikel, upp bidrag som har svensk anknytning och praktiskt taget uppmanar svenska läsare att rösta på dessa bidrag. Detta tycker jag är helt fel. Varför gå in och manipulera med röstningen på detta viset?

Nej, innan ni bestämmer er för att gå i medias ledband så tycker jag att ni bör gå in på länken här och se tyska Lenas alla framträdande under den tyska uttagningen “Unser Star für Oslo“.

Personligen tycker jag att tyska “Satellite” är bättre än alla svenskbidragen tillsammans. Kanske tycker du detsamma, kanske inte.

Poängen med inlägget är inte enbart att ragga röster till Tyskland utan det är främst för att visa att det faktiskt finns andra låtar än de “svenska” och att OM du tänker rösta så måste det inte vara på ett av de “svenska” bidragen. Kanske visar det sig att Ryssland, Belgien eller Armenien är just DIN favorit. Det måste inte vara svenskt för att vara bra.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Varför svenskbidrag när det finns bättre?”

 1. Kerstin

  För mig handlar denna tävling liksom alla andra tävlingar om att den bästa ska vinna, visst det är inte 100meter sprint utan en bedömningstävling men man ska inte rösta på landet utan på låten. Visst det är en landskamp också men det finns ju en uppenbar anledning till varför man inte kan rösta på sitt eget land man ska helt enkelt rösta på den låt man tycker är bäst. Vad får jag ut utav att Azerbaijan vinner bara för att det är svenska låtskrivare, aldrig det bidraget får min röst, var finns äktheten i låten och i artisten? Ikväll går mina röster till Tyskland och Belgien, ja jag kan inte bestämma mig för vem av dom som jag vill ska vinna. Belgien var det bidraget som jag älskade direkt och fortfarande gör och den känslan jag får av den låten får jag inte av någon annan. Samtidigt så är Lena en härlig personlighet och låten gör mig alltid lika glad varje gång jag hör den. Måste jag välja, nej det får avgöras av alla andra i Europa. Tyskland och Belgien är mina favoriter och sen Norge. Jag vill inte se Azerbaijan som vinnare och jag hoppas inte heller att Israel vinner det är något som är otäckt med låten, den berör mig men med fel sorts känslor tyvärr men sångaren är duktig. Jo förresten jag tror jag helst ser Belgien vinna med en poäng över Tyskland.

 2. Schlagerpinglan

  Kerstin, Samma vånda som du har mellan Belgien och Tyskland har jag mellan Tyskland och Ryssland. 🙂 Roligt att det finns bidrag som är värda att hejas på. Tycker synd om de som ratar finalen bara för att Sverige inte är med. Röstningen har alla förutsättningar för att bli en rysare.

 3. Eva

  Håller med dig. Jag röstar väl på den jag tycker bäst om och då lägger jag inte nån vikt vid om text och musik är skriven av en svensk. Nu är det nog inte det tyska bidraget som för mig är den som borde stå som vinnare ikväll. Även om tjejen och låten är riktigt cool. Vi får väl se efter att jag sett henne live ikväll. Man kan väl ändra sig…

 4. Kerstin

  Precis Schlagerpinglan, aldrig jag missar kvällens rysare. De som inte tittar bara för att Sverige inte är med är nog inte så intresserade trots allt men för mig är detta vårens höjdpunkt och det kommer kännas sååååååå tungt och tomt imorgon. Ryssland gillar jag precis som du men kanske inte lika mycket.

 5. ChrisViking

  Härligt att en riktig poplåt för en gångs skull vann. Danmarks låt sätter sig direkt till sillnad mot många andra. Så ta med Bert K till svenska juryn, han vet vad som går hem och har helt rätt när han säger att vi ska behålla vårt format men måste ha ett 10-tal kvalitetslåtar med i uttagningen.

  Enda trista är att öst blocken fortfarande kompisröstar, Såväl Norden och Balkan har lärt sig att rösta efter smak och tycke. Stort grattis till Lena och förhoppningsvis är det en väckarklock till alla pajaslåtar..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se