Marcel Bezençon Awards 2010

2010-05-31 (måndag)

Strax före finalen av ESC så presenterades vinnaren av Marcel Bezençon Award 2010 och för första året någonsin så gick alla utmärkelserna till en och samma artist:

 • Composers Award: Harel Skaat, “Milim”, Israel
 • Press Award: Harel Skaat, “Milim”, Israel
 • Artistic Award: Harel Skaat, “Milim”, Israel
 • (Källa: oikotimes.com)

  Schlagerpinglan: Den där Harel Skaat måste vara något alldeles extra att se live, vilket även inför-rapporten från Poplight:s utsända, som trodde på en israelisk seger, vittnar om. Vad det än är så gick det inte riktigt fram till oss i TV-soffan, då det inte blev mer än en 14:e-plats för Israel och Harel Skaat i finalen.

  Marcel Bezençon Award 2009:
  Composers Award: Regina, “Bistra voda”, Bosnien
  Press Award: Alexander Rybak, “Fairytale”, Norge
  Artistic Award: Patricia Kaas, “Et s’il fallait le faire”, Frankrike

  Marcel Bezençon Award 2008:
  Fan Award: Sirusho Harutyunyan, “Qele, qele”, Armenien
  Composers Award: Nico & Vlad, “Pe-o margine de lume”, Rumänien
  Press Award: Vânia Fernandes, “Senhora do mar”, Portugal
  Artistic Award: Ani Lorak, “Shady lady”, Ukraina

  Marcel Bezençon Award 2007:
  Composers Award: Magdi Rúsza, “Unsubstantial Blues”, Ungern
  Press Award: Verka Serduchka, “Dancing Lasha Tumbai”, Ukraina
  Artistic Award: Marija Serifociv, “Molitva”, Serbien

  Marcel Bezençon Award 2006:
  Composers Award: Hari Mata Hari, “Lejla”, Bosnien-Hercegovia
  Press Award: Lordi, “Hard rock hallelujah”, Finland
  Artistic Award: Carola, “Invincible”, Sverige

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “Marcel Bezençon Awards 2010”

  1. Kerstin

   Då fick han ju alltid något att trösta sig med herr Skaat som förmodligen är oerhört besviken. Det verkar som om de flesta tycker det var rätt låt som vann t.o.m den bittra Markus Larsson har kostat på sig ett leénde och sagt att det var rätt låt så det verkar som om de flesta är nöjda med resultatet och visst var det ju rätt låt inget snack om saken. Lyssnade på Christer Björkman i morse i tv. Han har fått ganska mycket skit för att Sverige inte tog sig till final, en del är väl berättigat men inte allt. Det är han som kan förändra uttagningssystemet och att Danmark tog sig till final och dessutom fick en topplacering med en låt som blev dissad här det är fiasko om något. Sen får han helt oberättigad skit om att det gick dåligt för Anna för det är väl ändå den del av den svenska befolkningen som röstade på henne som är ansvarig för det. Han tycker Anna är en duktig och bra artist men låten var inte någon favorit för honom det kan man utläsa mellan raderna av det han säger. Personligen tycker jag lika illa om låten som om Anna, vissa personligheter kan man bara inte förmå sig att gilla och hon är tyvärr en sån för mig. Hoppas att dom ser över uttagningssystemet ordentligt för där behövs en radikal förändring. Sen tycker jag personligen att det är för många låtar i den svenska finalen, rösterna blir för utspridda. Jag vill gärna se Sverige ta hem det här nästa år eller inom en snar framtid och jag hoppas verkligen vi inte missar final nästa år igen utan jag hoppas på en kanon bra låt med en karismatisk och duktig artist.

  2. Mattias på Poplight

   Ja, vi hade fel om Israel. 😉 Det var många i pressen som såg Israel som den klara vinnaren. Som du säger var nog Israel bättre live än i tv-rutan. Så kände jag själv när jag såg det i efterhand. Personligen gillade jag inte Israels bidrag. Däremot är jag väldigt glad över Tysklands vinst, men tycker att det var trist med Islands dåliga placering. Fast den kanske uppskattas mest av inbitna schlagerfans.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se