Om ni har tankar på att skicka in bidrag till Melodifestivalen 2011 eller Webbjokern 2011 (eller båda två) så är det hög tid för det nu. Fram till den 21:a september 2010 tar SVT emot bidrag. Tävlingsregler och ansökningsformulär till MF och Webbjokern hittar ni här. (Källa: svt.se)

Uppdaterad 2010-07-09:
OBS! SVT har ändrat reglerna för Melodifestivalen 2011. De nya reglerna hittar ni här medan Webbjokern-kandidaterna laddas upp här. Läs mer här: “Nya regler för Melodifestivalen

Schlagerpinglan: Efter att ha läst reglerna så ser man att det blir en Webbjoker, fyra jokrar och 27 juryutvalda bidrag, precis som förra året. SVT kan dock utöka antalet låtar om de vill men det är ju knappast antalet låtar som är problemet. Dessutom så tillåts utländska låtskrivare om de har minst en svensk med i teamet men vårt problem ligger ju inte heller i att vi inte har några svenska låtskrivare.

Nej, som jag ser det så ligger problemet i att vi har någon eller några som ratar guldkornen innan de kommer fram till Melodifestivalen, ja kanske redan innan de kommer fram till urvalsjuryn.

Vi får väl se om de tänker göra några förändringar eller om vi har ännu ett år framför oss med musik för alla smaker utom de som kan tänkas rösta i ESC. (Liten överdrift kanske men inte så långt från sanningen som man skulle kunna önska att det var.)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Skicka in bidrag till MF 2011 och Webbjokern”

 1. Rickard

  Jaha, att utöka antal låtar är precis tvärt emot vad man borde göra! Jag skulle säga: Minska antal låtar och få mer spets på tävlingen. Skär ner det till två deltävlingar och en final! Och skippa alla låtar som är med bara för att den genren tvunget måste representeras!

  Men i slutändan handlar det om 3 saker:
  1. Pengar – att pumpa ut så mkt som möjligt av hela jippot! Fyra deltävlingar, andra chansen, och nu ännu fler bidrag??? Nej, nej, nej….

  2. Landet lagom – Här ska alla genrer och grupper vara med på ett eller annat sätt! Det ska vara lite småtrevlig lördagsunderhållning helt enkelt!

  3. Tradition – Melodifestivalen är snudd på en institution i Sverige! Att reformera den eller skrota den och fixa nytt upplägg är ungefär som att avskaffa monarkin! Det är med andra ord en lång process med stort motstånd!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se