Även Portugal siktar på ESC 2011

2010-06-03 (torsdag)

Eurovision Song Contest fortsätter att vara populärt i Portugal. Ungefär 1,4 miljoner tittade på finalen vilket innebar att programmet hade flest tittare samt en andel på 39,1% av publiken. Därför är det kanske inte så oväntat att landets TV-bolag redan lär ha bekräftat att de ställer upp även nästa år.
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Nu är vi uppe i 17 länder som påstås ha bekräftat att de ställer upp nästa år och därmed har vi snart tillräckligt med länder för att fylla hela finalen.

En fråga som uppkommit på vissa sidor är om Turkiet, som kom tvåa i ESC 2010, ska få direktkvalificera sig till finalen av ESC 2011. Eftersom Tyskland, som vann, ändå är direktkvalificerad så innebär det ju annars att det “bara” blir 24 länder i finalen. Själv tycker jag nog att 24 bidrag räcker gott och väl. Vad tycker ni?

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Även Portugal siktar på ESC 2011”

 1. Dragi

  fattar inte att allt är över för i år….det enda som e kvar är att få alla röstningsresultat från alla länder. det ska bli intressant o se hur juryn röstade m.m men ändå,jag längtar redan till esc i tyskland =)

 2. Frida

  Men det står väl i reglerna att det är så att tvåan ska bli direktkvalificerad om ettan är en av the big four?

 3. Schlagerpinglan

  Dragi, Mmm… nästan ett helt års väntan och så är det över på nolltid. Lite sorgligt faktiskt. Men nu har vi som sagt röstsiffror och nya uttagningar att se fram emot. 😀

  Frida, Just den paragrafen hittade jag inte i 2010-reglerna men enligt wikipedia så lär det vara så, ja. Regler ändras dock hela tiden och i detta fallet så tycker jag inte att det är motiverat att belöna andraplatsplacerade länder vissa år bara för att de har turen att hamna bakom ett Big Four-land. Det är knappast brist på länder i finalen.

 4. DavidG

  Hej. ja vad tcker du schlagerpinglan om att det antagligen blir lena meyer landrut som representerar tyskland i eurovision 2011 igen??

  tror du att hennes “hype” kan ge tyskland en dubbelseger??

  jag tror faktiskt att det KAN gå vägen för lena om hon ställer upp nästa år igen. hon har det oförklarliga DET!

 5. Schlagerpinglan

  DavidG, Ingen lätt fråga det inte. Å ena sidan så vill ju ESC-publiken gärna se något nytt varje år men å andra sidan så är väl chansen att Tyskland hittar någon mer unik artist än Lena inte så stor. Så mitt svar är väl att Tyskland inte har någon garanterad vinstchans med Lena men att de förmodligen har en betydligt bättre chans än med någon annan, förutsatt att hon kommer med en bra låt och fortfarande har kvar sin charm efter ett år i rampljuset.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se