Serbien kör samma format

2010-06-08 (tisdag)

Den serbiska Eurovision-PR-managern Duška Vučinić-Lučić har bekräftat för oikotimes.com att Serbien ställer upp i Eurovision Song Contest 2011 samt att de även kommer att använda samma format som 2010. Det blir alltså en ensam låtskrivare som skriver ett antal låtar åt olika artister. Detta visade sig ge ett bra resultat till en betydligt lägre kostnad än den traditionella Beovizija.
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Ja, har man ett format som fungerar och som man är nöjd med så är det väl bara att köra på. Årets serbiska resultat blev en 13:e-plats i finalen med “Ovo je Balkan” samt väldigt mycket publicitet för den färgstarke Milan Stankovic.

I och med Serbien verkar det vara 18 länder som bekräftat sitt deltagande i ESC 2011, läs mer här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Serbien kör samma format”

 1. Alexander

  Jag skulle bara säga att Lettlands näst största stad förra året lovade att säkra landets deltagande i 5 års tid, så att du skulle skriva in det på “ESC-2011-planer-landvis”.

 2. Dragi

  jag gillade detta uttagningsformat mer än beovizija. kan ej sätta fingret på varför egentligen. men varje gång jag såg på beovzija hade de så många bidrag som var otroligt dåliga o så var jag nervös att nåt av de bidragen skulle vinna. såhär känner jag att de kommer alltid anlita en bra kompositör och förhoppningsvis bra textskrivare. Jag tippar på att nästa års kompositör/låtskrivare kommer bli Zeljko Joksimovic….om han inte surar fortfarande. Han ville tydligen bli vald i år. =) Blir det han så kommer det gå ännu bättre för serbien 2011,spec om de fixar rätt artist oxå.

 3. Schlagerpinglan

  Alexander, Tackar för infon. Du har möjligtvis inte en länk till en sida där detta finns?

  Dragi, Željko Joksimović står förmodligen högst upp på arrangörernas önskelista, ja. Efter två år av tempo-låtar så skulle det inte vara helt otänkbart att det är dags för en riktig Balkan-ballad från Serbien igen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se