Schweizisk nationell uttagning?

2010-06-11 (fredag)

TV-bolaget i Schweiz undersöker möjligheten att hålla en nationell uttagning till Eurovision Song Contest 2011. Sist de hade en sådan var 2004 och då blev det inget riktigt bra resultat för landet. I början av hösten, när budgetdetaljerna är ordnade, kommer mer information i frågan. (Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: 2004 kom landet på en 22:a-plats i semin med Piero Esteriore & the MusicStars och “Celebrate” och missade därmed finalen. Efter två finalplatser 2005 och 2006 så har landet missat finalen de fyra senaste åren, nu senast med Michael von der Heide och “Il Pleut de L’Or“. Förmodligen är det detta lite tråkiga resultat som får TV-bolaget att söka nya vägar.

Personligen föredrar jag ju att följa uttagningar än att bara få vinnarbidraget färdigserverat, så för mig så är detta en positiv nyhet. Man kan ju bara hoppas, om det nu blir aktuellt, att de inte överdriver utan håller sig till några få bidrag att välja bland.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Schweizisk nationell uttagning?”

 1. Dragi

  asså helt ärligt så fattar jag inte varför folk inte gillade årets bidrag från schweiz,jag älskar detta bidrag o lyssnar fortfarande på d i min ipod =) fattar inte ett enda ord men riktigt bra e den. lite pet shop boys över den.

 2. Rickard

  Årets bidrag var lite mer osäkert och inte garanterad någon final i mina ögon. Däremot tycker jag, trots juryns intåg, att Schweiz har blivit fruktansvärt orättvist behandlade under 2000-talet! På gränsen till utfrysta! 2008 och 2009 års bidrag var riktigt bra och även om Schweiz inte sänder vinnarlåtar varje år är de flesta av dem definitivt bland de 20 bästa låtarna och värda en finalplats!
  Till skillnad från en del länder som nästan inte kan missa finalen! Länder som kan sända ballader, rock-låtar, knepiga humorbidrag och folkmusik och oavsett låt avancera till final!
  Hade Turkiet haft Schweiz låt och framfört den på turkiska hade den garanterat nått final!

  Ge det några år till Schweiz, sedan hade jag funderat på att dra mig ur!

 3. Schlagerpinglan

  Dragi, Måste nog hålla med dig. Nog för att scenframträdandet inte var lika bra som studioversionen, men så dåligt var det inte. Trodde inte riktigt på en finalplats för dem, men att de skulle hamna sist av alla var överraskande.

  Rickard, Även här måste jag hålla med. 🙂 Schweiz och även Österrike är två länder som med rätta borde känna sig lite orättvist behandlade i tävlingen. Jag tror inte att “fel” låt kan vinna (utan mutor) eftersom man måste övertyga så många för att nå framgång men att alla inte tävlar på lika villkor är ju skrämmande klart.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se