Datum klubbade för Asiavision

2010-07-05 (måndag)

Efter att Asiens motsvarighet till Eurovision Song Contest senarelagts två gånger så verkar det som att det verkligen blir av denna gång.

Världshistoriens första Asiavision, “Our sound: The Asia-Pacific Song Contest“, är tänkt att hållas i Mumbai (Indien) och innehålla bidrag från 14 länder.

Första showen, där låtarna ska presenteras, sänds onsdagen den 24:e november medan röstningsshowen sänds fredagen den 26:e november.

Tävlingen kommer att sändas i 44 länder och kan därmed ses av 3 miljarder TV-tittare som mest. Efter presentationsshowen kan tittarna i Asien rösta online eller via sms på sina favoriter. Poängen delas ut på samma sätt som i ESC, d.v.s 1-8, 10 och 12 poäng.

Deltagande länder i Asiavision 2010:
Australien Indonesien Singapore
Bangladesh Kambodja Taiwan
Filippinerna Kina Thailand
Hongkong Malaysia Vietnam
Indien Nya Zeeland
(Källor: oikotimes.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Nu är ju mina kunskaper om asiatisk musik väldigt begränsade så här har jag inte mycket att tillägga förutom att detta låter väldigt intressant och att jag ser fram emot att se vad det blir av det hela.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Datum klubbade för Asiavision”

 1. O

  Enligt vad jag har hört så ska man kunna lägga två röster, varav en på sitt eget land! :O

  Vadå att alla kommer ge 12p till sig själva. Dock blir ju detta inget problem för omröstningen eftersom alla länder får 12p extra. De som ligger bakom omröstningen får lite mer pengar.

  Dock: blir det inte farligt för alla dem som inte röstar på sitt eget land? Tänker på de kommunistiska styrena. Letas upp och… Eller överdriver jag? :S

 2. Bekka

  Vad roligt det verkar, hela Eurovisonen är ju helt kul. Kommer det sändas i Sverige? Kommer Israel byta tävling eller? De tillhör ju asien :O

 3. Schlagerpinglan

  O, Jag vet inte riktigt hur röstningen kommer att ordnas eller övervakas men man kan nog anta att det blir lite annorlunda än vad vi är vana vid. 🙂

  Bekka, Eftersom Israel tillhör EBU så stannar de nog i ESC men de borde ju vara välkomna även där, så vem vet? Vad gäller sändningarna så har jag inte läst något om att det skulle sändas i Sverige. Tror inte att intresset är så stort hos medelsvensson att någon vill satsa pengar på det. Hoppas kan man dock alltid.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se