3JS för Nederländerna 2011

2010-07-15 (torsdag)

Som andra land, efter Tyskland, har nu Nederländerna avslöjat sin artist till Eurovision Song Contest 2011. I radioprogrammet “Gouden Uren” avslöjades att gruppen 3JS fått uppdraget och det har även bekräftats officiellt av TV-bolaget TROS.

Vid Nationaal Songfestival kommer gruppen att presentera fem låtar som de själva skrivit och sedan är det upp till tittarna och en jury att 50/50 välja ut det vinnande bidraget.

3JS är ett holländskt band från Volendam, som består av Jan Dulles, Jaap Kwakman och Jaap de Witte. De tillfrågades, men tackade nej, både 2009 och 2010 men tack vare bra låtar från Västeuropa och det ökade juryinflytandet så beslutade de sig för att ställa upp denna gång. (Källa: oikotimes.com)

Smakprov på låt från 3JS:
Geloven in het leven“, 3JS, (officiell video)

Schlagerpinglan: Förra året valde Nederländerna ut sitt bidrag genom att låta olika artister tävla med sin egen version av Pierre Kartners specialskrivna låt. Vann gjorde Sieneke men hennes “Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)” fick nöja sig med en 14:e-plats i semi 2.

I år börjar landet i andra änden och väljer ut artisten först. Tiden får utvisa om detta leder till ett bättre resultat eller inte. Säkert är i alla fall att 2010 så var det inte artisten som var landets svaga länk, utan låten, så det är ju lovande att de får mer än ett alternativ att välja bland denna gång.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se