ESC-datum problem för Israel

2010-07-17 (lördag)

Enligt oikotimes.com kan Israel tvingas avstå från Eurovision Song Contest 2011 då tävlingens nya datum, d.v.s. semifinaler den 10:e och 12:e maj samt final den 14:e maj, verkar ställa till bekymmer för landet.

Eftersom det är Yom HaShoah (dag till minne av Förintelsen) den 1:a maj och Yom Ha’ Zikaron (dag till minne för stupade söner) den 9:e maj och Yom Ha’atzmaut (Israels självständighetsdag) den 10:e maj så kommer landet förmodligen inte att kunna vara med på vare sig semi 1 eller generalrepetitionerna av semi 1.

IBA är medvetna om dessa datum och kommer att diskutera frågan med delegationschefen och TV-bolagets chef inom de närmsta veckorna. En lösning är att låta Israel tävla i den andra semifinalen mellan platserna 1-10.
(Källor: oikotimes.com och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Ett sätt att se på det är att hårdnackat säga att det ska vara lika för alla och att inga undantag ska göras för någon.

Ett annat sätt är att erkänna att alla länder är unika, att alla har sin egen historia och att man visar speciell hänsyn till detta, så länge det inte går ut över någon annan.

Jag är förespråkare för det sistnämnda och ser därför inget hinder till varför Israel, om de nu själva anser att de behöver specialbehandlas, skulle kunna få tävla i semi 2.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “ESC-datum problem för Israel”

  1. DavidG

    Ett eventuellt icke deltagande av israel kan öppna upp för marocko,libanon osv…..så kanske de får upp ögonen för euroviision o stannar..

    menmen.. vifår se..

  2. Rickard

    Israels traditioner ska respekteras, i synnerhet när det gäller ett så känsligt ämne som förintelsen och nationaldagen! Jag är heller ingen förespråkare för en ev. utvidging av antal länder i tävlingen, och därför av den åsikten att marocko och libanon inte ska vara med!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se