Liechtenstein snart i EBU?

2010-07-30 (fredag)

TV-bolaget 1FLTV har ansökt om medlemskap i EBU vilket innebär, om det går igenom, att Liechtenstein kan få delta i Eurovision Song Contest 2011.

Företrädare för 1FLTV har berättat att de planerar att utse sitt bidrag genom en stor internationell talangtävling, liknande Tysklands “Unser Star Für Oslo”, där tio finalister får göra upp om vinsten i en TV-sänd final. (Källor: oikotimes.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag kan riktigt höra suckarna från alla de som tycker att det redan är för många länder i ESC. 🙂 Själv tycker jag att det är skojigt med nya länder, så länge de kan komma överens och låter politiken stå tillbaka.

Till skillnad från fallet med Kosovo så kan jag inte tänka mig att något land har något emot att lilla Liechtenstein försöker sig på en ESC-debut. Jag håller tummarna för att detta ärende behandlas snabbt så att de kan ställa upp i Tyskland nästa år.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Liechtenstein snart i EBU?”

  1. DavidG

    ja , håller med dig. bättre med så många fler länder som möjligt.

  2. Dragi

    Pinsamt,men vilket språk pratar dom där? haha…jag låter väl lite som en hycklare nu men jag tycker d e roligt med fler länder i esc men samtidigt har jagsvårt med kosovo som jag sagt tidigare. Sen tror jag att här i sverige är det mer populärt med länder som har ett “modernt” tänk,lite som vi själva har här i sverige. Är det för annorlunda så blir det direkt snacket om kompis/grannröstning. Jag gillar det mesta som bjuds på i esc vad gäller språk iaf,men jag har ju fått det bästa av två världar,väst=sverige öst=serbien….även om jag inte gillar öst/väst snacket.

  3. Schlagerpinglan

    Dragi, Visst känns det lite fel att man välkomnar vissa länder mer än andra men det är ju som sagt olika omständigheter kring de olika länderna. Liechtenstein är ett litet tysk-språkigt land mellan Schweiz och Österrike som rimligtvis inte borde skapa några problem i Kosovo/Serbien- eller Azerbajdzjan/Armenien-klass och därmed ser jag enbart positivt på deras eventuella ESC-debut.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se