Albanien väljer i december

2010-09-17 (fredag)

Albaniens TV-bolag RTSH har meddelat att deras uttagning till Eurovision Song Contest 2011, Festivali I Kenges, kommer att hållas den 23:e, 24:e och 25:e december.

Om det blir en presentationskväll och en duettkväll innan finalen eller om de återgår till två semifinaler och en final har ännu inte meddelats.

Låtar till festivalen kan lämnas till Radio Tiranas kontor den 19:e-20:e oktober mellan kl. 09:00-14:00, dock ej från utländska låtskrivare eller artister. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Precis som Island så har Albanien lyckats att ta sig till ESC-finalen tre år i rad nu: 17:e-plats 2008 med “Zemrën E Lamë Peng“, 17:e-plats 2009 med “Carry Me In Your Dreams” och 16:e-plats 2010 med “It’s All About You “.

Albanien brukar skicka låtar som faller mig i smaken och då är det skoj att de även får bra placeringar. Finns väl egentligen inget som talar för att det skulle gå sämre 2011. Intressant ska det i alla fall bli att se vad de hittar på denna gång.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Albanien väljer i december”

  1. DavidG

    albanien är ett bra schlagerland.. MEN de brukar inte skicka de där riktiga topp-låtarna som faller europa överlag i smaken..så ävne om låtarna är bra så brukar de hamna runt 15-20 plats i finalen.

    hoppas de kan få till ett riktigt bra bidrag till 2011

  2. Schlagerpinglan

    DavidG, OK, egentligen räknas kanske inte 16-17:e-platser i finalen som något väldigt bra resultat men ändå… De blir i alla fall inte utslagna direkt. Hoppas precis som du på ett ännu bättre bidrag därifrån nästa år så de kan placera sig ännu lite högre.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se