663 danska bidrag

2010-09-28 (tisdag)

Även Danmark har passerat sin deadline för när de slutar ta emot bidrag till sin nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2011. Detta året fick DR in 663 bidrag (101 fler än 2010) till Dansk Melodi Grand Prix.

De tio MGP-deltagarna kommer att presenteras i början av januari. Sex av dem plockas ut bland de inskickade bidragen och fyra bjuds in av DR. Finaldatum har ännu inte avslöjats men det lär bli någon gång i februari. (Källa: escsweden.com)

Schlagerpinglan: Efter förra årets 4:e-plats-succé med svensk-bidraget “In a moment like this” med Chanée & N´evergreen så är det väl inte så konstigt att intresset ökat några grader. Förhoppningsvis gömmer det sig några riktigt bra bidrag bland de inskickade.

Själv var jag aldrig så förtjust i 2010-låten och förstår fortfarande inte hur den kunde placera sig så bra men jag är naturligtvis glad för våra grannars (och svenska låtskrivares) skull. Nu är det ett nytt år och nya tag. Vågar vi hoppas på en riktigt klassisk, lättsmält, dansk låt denna gång?

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se