Webbjokerregler ändrade

2010-10-10 (söndag)

Efter en dundertabbe av SVT, då de lade upp Webbjokrarna i förtid på SVTPlay, avslöjades att flera av bidragen är regelvidriga. I stället för att ta bort de som bryter mot reglerna så väljer nu SVT att ta bort regeln i stället.

I regelverket står det: Den video som laddas upp skall ha sitt absoluta fokus på att visa rörliga sekvenser av artisten när den/de framför tävlingsbidraget. Anledningen till regelns införande är att det i år är meningen att artisten som framför låten på Webbjokern-videon ska vara den som framför låten i Melodifestivalen.

I och med regeländringen så kommer tittarna inte att kunna se alla artisterna “in action”, som det var tänkt från början. Projektledaren Thomas Hall försvarar sitt beslut med att det fanns så många gradskillnader och därmed omöjligt att bestämma var de skulle dra gränsen.

I stället kommer SVT att uppmana allmänheten att “premiera de bidrag som följer de ursprungliga reglerna”. (Källa: poplight)

Schlagerpinglan: Jag trodde att SVT lärt sig från förra året att det inte är så lyckat att ändra reglerna mitt i en omgång. Tydligen inte. Borde de inte tänkt på hur svårt de har att “dra gränsen” INNAN de kablade ut reglerna till allmänheten?

Om jag förstått artikeln på poplight rätt, som ni hittar i sin helhet här, så uppmanas nu tittarna att göra jobbet åt SVT i stället, genom att inte rösta lika mycket på dem som inte har röliga bilder. Skrämmande!

I morgon startar Webbjokern, om de får rätt på tekniken. Låt oss hålla tummarna för att allt fungerar och att det inte blir fler irriterande regeländringar. Lycka till alla ni hoppfulla som skickat in bidrag!

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se