Schlagerpinglan: Idag klockan 12 slog Webbjokern upp portarna för andra året i rad. På SVT:s Webbjokern-sida kan ni nu gå in och lyssna på alla de förhoppningsfulla bidragen.

Det finns strax över 200 bidrag att lyssna på i nuläget. Den 18:e oktober sker den första utgallringen, då de 100 bidrag med flest röster går vidare. Ännu fler utgallringar görs den 25:e, 27:e, 29:e och 31:a oktober då 50, 20, 15 respektive 10 bidrag går vidare.

31 oktober – 5 november kommer ett bidrag att åka ut per dag tills de fem finalisterna återstår. Den TV-sända finalen hålls den 8:e november och då får vi veta vilka tre bidrag som får äran att tävla i Melodifestivalen 2011.

Förra året lyssnade jag på alla bidragen och puffade för de som jag tyckte om. Detta hade jag tänkt göra även i år, så jag tar gärna emot tips om ni vet något bidrag som är värt en extra lyssning.

Något som jag däremot INTE kommer att göra i år är att lägga onödig tid på att försvara min rensning av läsarkommentarer. Skulle er kommentar försvinna är mitt råd till er: vårda ert språk, undvik personangrepp, ryktesspridning o.s.v.. Jag censurerar aldrig en åsikt, bara sättet den framförs på. Det går faktiskt att framföra negativa åsikter utan att vara ohyfsad. Jo, det är säkert. 😉

Då så, då lyssnar vi väl vidare på låtarna. På återseende. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Lyssna på kandidaterna till Webbjokern 2011”

 1. Magnus

  Fredrik & Magnus har en ännu bättre låt detta år (“Get Out”), och samma koncept med blogg och tävlingar på http://www.vagentillfestivalen.se. Gå in och ta en titt vetja!

  Kul att du har satt igång igen, Schlagerpinglan! Vi får hoppas att det blir trevligare stämning på bloggen i år.

  Stor kram från Magnus i Fredrik & Magnus

 2. Schlagerpinglan

  Magnus, Tack för tipset och skoj att du hittat tillbaka. 🙂

  Innan Webbjokern så hade jag aldrig haft några problem med olämpliga kommentarer på bloggen och insåg därför alltför sent att man fick vara extremt aktiv med rensningen. Nu vet jag bättre och ser fram emot en roligare och trevligare Webbjoker-omgång.

 3. Kristian

  Tycker att det ska bli kul att följa dina omdömen. Följde dem i fjol och vill minnas att jag instämde i dina åsikter om en låt om ett piano, som var väldigt fin men åkte ut rätt tidigt.

 4. Johan

  Följer alltid denna blogg då jag tycker den är underrhålland + att du uppadaterar mycket, sånt gillas!

  Har hört på cirka 100st bidrag nu.Bidrag 115,116 och 283 tycker jag har vart bäst än så länge/ Johan

 5. Schlagerpinglan

  Kristian, låten “Piano” kommer jag ihåg. Verkligen synd att den inte fick en ärlig chans, för den var bra.

  Johan, tack för tipsen. Jag hoppar lite fram och tillbaka mellan låtarna och tar gärna emot tips på låtar som är värda att lyssna på.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se