Schlagerpinglan: Ja, då har man lyssnat på 100 bidrag från… , ja vad kallar man egentligen årets Webbjoker för? Webbjokern 2010 eller 2011? För att slippa förvirring så betecknar jag den i fortsättningen som Webbjokern (MF 2011). 🙂

Av dessa 100 så har jag markerat 19 som “ok”, 48 som “förtjänar en andra chans” och 33 som “nej”. Sex av de bästa har jag redan presenterat, se listan här. I väntan på kvällens lista så får ni här ytterligare några tips på låtar som jag tycker är snäppet bättre än de övriga.

Några “Webbjokern (MF 2011)”-tips:
216Message“, Anna Bender (Pär Helje, Eurovision pop)
En intressant låt som växer för varje lyssning.
122Burn“, Nimmt zwei (Helena Nagel, Rock)
Tillputsad garagerock.
119Billy“, Filip Åhlman (Filip Åhlman, Pop/solo)
Lättsam låt med knorr på videon.
299Varje steg“, OneVoice (Linda Persson, Eurovision pop)
Svängig schlagerpop.

Schlagerpinglan: Än har jag över hälften av bidragen kvar att lyssna igenom men så här långt så är fortfarande (115)Believe in me“ min överlägsna favorit. Vi får väl se om det ändrat sig tills i kväll, då jag uppdaterar min topplista.

Mer om Webbjokern hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “100 lyssnade “Webbjokern (MF 2011)”-bidrag”

 1. Robban

  Schlagerpinglan>

  Har du något bra tips på hur man ska lyssna sig igenom samtliga bidrag? Hur har du gjort?

 2. Schlagerpinglan

  Robban, Jag har skrivit ner alla bidragens nummer och kryssar av dem efterhand, på så sätt behöver man inte lyssna på dem i ordning utan kan hoppa fritt. Tar någon i bokstavsordning, någon efter listplacering och en hel del efter tips.

 3. Danne

  Har också lyssnat på de flesta bidrag. Två favoriter så här långt…
  On my own med en kille som heter Jonas (något). Jäkligt skön, låter som en färdig radiohit och spöar skiten ur de flesta av ordinarie artister från förra året (iallafall).
  Den andra jag gillar är I don’t need no fortune teller (Johan….). Låter som en grym hit, om han spelar in den i en studio….något han säkert gör om han kommer till final. Den växer för varje gång.
  / Kul att höra dina åsikter om dessa två (om du hunnit lyssna)/ Danne

 4. Schlagerpinglan

  Danne, De låtarna har jag hört. Den ena (182 – “I don’t need no fortune teller”) var inte riktigt min smak. Några extralyssningar och en liten ominspelning hade kanske hjälpt, men i nuläget var det inget för mig.

  Den andra (240 – “On my own”) är däremot med på min lista över de bästa bidragen, som jag snart publicerar. En lättrallad låt med behaglig takt.

 5. Björn

  Kul att det finns folk som bevakar grejen, Digga 113
  bra låt, bra text !!

 6. Schlagerpinglan

  @Björn: Lyssnade lite extra på den när jag inspekterade ställningen. En av de bättre låtarna i toppen. Kan gå långt. Jag kan dock fortfarande inte sätta fingret på vilken artist eller låt det är som den påminner mig om.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se