Düsseldorf blev värdstad

2010-10-12 (tisdag)

EBU har nu meddelat att det blir Düsseldorf som kommer att vara värdstad när Tyskland håller i nästa års Eurovision Song Contest.

Det blir i Esprit Arena, som ligger 5 km från city och flygplatsen samt rymmer 24 000 personer, som tävlingen kommer att avgöras. Att det blev just Düsseldorf, och inte favoriterna Berlin och Hamburg, berodde enligt TV-bolaget ARD på att staden hade det bästa konceptet.
(Källa: escsweden.com)

Schlagerpinglan: Det var då för väl att de äntligen kunde bekräfta vilken stad som fick äran så vi kan få slut på spekulationerna och de kan komma igång med förberedelserna. Grattis och lycka till, Düsseldorf!

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Düsseldorf blev värdstad”

  1. Mattias Bolander på Poplight

    Hej där! Jag tänkte bara påpeka att arenan heter Esprit Arena (tidigare LTU Arena). Düsseldorf Fortuna är namnet på fotbollsklubben som har arenan som hemmaplan. Men jag håller med om att artikeln på Eurovision.tv var lite svårtolkad vid första läsningen, då de skrev “Düsseldorf Fortuna’s arena”. Som jag förstått det så nämner EBU inte namnet Esprit pga att det är ett sponsrat namn. Mvh Mattias 🙂

  2. Schlagerpinglan

    Mattias, Tackar så mycket för infon. Hittade uppgiften på escsweden.com, som annars brukar vara noga med sin fakta. Att man inte ska kunna lita på någon nu för tiden. 😉 (Felet är dock helt och hållet mitt, borde ha dubbelkollat.)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se