Webbjokerntips – dag 3

2010-10-13 (onsdag)

Schlagerpinglan: Nu har jag endast ett fåtal bidrag kvar att lyssna igenom av Webbjokern (MF 2011)-kandidaterna. Efter att ha lyssnat på 200 bidrag så är de dessa som jag hoppas mest på:

Schlagerpinglans Webbjokern-favoriter (efter 200 bidrag):
1. (115) “Believe in me“, Maliq (Malick Afocozi, Pop/Solo)
2. (216) “Message“, Anna Bender (Pär Helje, Eurovision pop)
3. (142) “Don’t stop“, Engla (Sargon Jakob, Pop/solo)
4. (203) “Jag vill bara leva just så här, Marcel Rådström (Marcel Rådström, Schlager/dansband)
5. (199) “Into your eyes“, Kristofer Gulé (Kristofer Gulé, Eurovision pop)
6. (127) “Change of heart“, Nadina (Nadina Forsling, Pop/rock)
7. (247) “Paradise“, Better than ever (Thomas Jönsson, Ballad/rock)
8. (112) “Att vakna vid din sida“, Adam Sandahl Grupp (Adam Sandahl, Pop/grupp)
9. (299) “Varje steg“, OneVoice (Linda Persson, Eurovision pop)
10. (240) “On my own“, Jonas Matsson (Jonas Matsson, Pop/solo)
11. (272) “Stay with me“, Madeleine Jangklev (Madeleine Jangklev och Nic Arphult, Ballad/pop)
12. (268) “Soulmate“, Bondi (Katarina Damkalis, Ballad/pop)
13. (119) “Billy“, Filip Åhlman (Filip Åhlman, Pop/solo)
14. (162) “Get out“, Fredrik och Magnus (Fredrik Hanefalk, Pop/grupp)
15. (211) “Lovar & svär“, Trison (Tony Andersson, Schlager/dansband)
16. (285) “Time to go“, Mikaela Alburg (Mikaela Alburg, Pop/solo)
17. (122) “Burn“, Nimmt zwei (Helena Nagel, Rock)

Schlagerpinglan: Vid det här laget vet ni säkert redan att ni kan se den aktuella ställningen på SVT:s Webbjokern-sida (om ni scrollar ner en bit) och att bidragen på måndag reduceras till 100 stycken.

Mer om Webbjokern hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Webbjokerntips – dag 3”

 1. Filip Åhlman

  Hej! Jäkligt kul att du gillar min låt! 🙂 Tänkte bara påpeka dock att mitt nummer är 119. Man får ju kämpa för varje röst liksom 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Filip Åhlman, Klipp-och klistrafunktionen är bra till mycket, speciellt till att förstärka fel. Jättebra att du uppmärksammade det. Ber så mycket om ursäkt och håller tummarna för att du hivar dig upp ovanför strecket innan måndag.

 3. Nic Arphult

  Kul att vara med på din lista Pinglan. Må bästa låt (“Stay With Me”) vinna 😉

 4. veronica

  Konstigt att du inte har med låt 182, den tycker jag är grym! Dansvänlig och fartig! Mer party och rock! Den ligger på plats 16.
  Jättekul att läsa din blogg!
  Veronica

 5. ozzian

  Hej Jag tycker det var kul att vara med i år igen (tävlade förra året med “kom ut i månskenet” som kom på plats 47). Jag har bestämt mig för att i år inte göra någon reklam för mig själv, eller rösta en enda gång på mig själv, för att se hur det påverkar mitt resultat i tävlingen. Mina låtar är som vanligt rätt svårtuggade. Zappa är ju en större inspirationskälla än abba för mig. Vilket kanske märks på Kakmonstret och Save Me. De låtarna hade jag ingen större tro på. Även om jag är nöjd, och har jobbat väldigt mycket med dem, så passar de egentligen inte in här tror jag. Men det är ju alltid kul att få höra vad du som är mer inne på schlager tycker om dem.

  Min låt som mer liknar någon slags schlager: “Snälla snälla”. Är nog inte heller så lyckad. Dels för att låttexten i refrängen är för lik von ugglas “Snälla snälla snälla”. Och för att videon är kass, och för att jag i texten försöker vara kombinerat ironisk och romantisk. Vilket inte riktigt funkar känner jag (jag höll på med en animerad version som kanske skulle blivit lite roligare, men jag hann inte bli klar.) Så den förtjänar att inte gå vidare heller. Men “Into the night” (som är uppdaterad), där jag försöker föreställa ett fyllo som har tappat bort mig i natten, tycker jag är väldigt stämningfull och fin (lite dyster kanske med dålig synk på munrörelserna). obs vid tvåminuters-strecket gör jag ngt jag inte är säker på om det är tillåtet – Men lite tragikomiskt (kanske). Tror den skulle kunna funka bra om jag hade många rika vänner som inte hade ngt annat för sig än att smsrösta på mig mycket. Den skulle det vara kul att höra vad du tycker om! (bra blogg)

 6. ozzian

  Jag glömde säga att jag är lika intresserad av vad ni andra bloggläsare tycker om mina låtar. Var ärliga (jag kan ta kritik), och att ni som varit med har gjort jättebra ifrån er (t ex billy-låten som verkligen borde gå vidare!) och varit modiga som vågat göra det här inför så många människor (särskillt än del som har gjort väldigt personliga låtar).

  och så glömde jag länkarna:

  http://svtplay.se/v/2182348/ossian_-_into_the_night

  http://svt.se/2.142218/ossian_-_save_me?lid=puff_2185486&lpos=lasMer

  http://svt.se/2.142209/ossian_-_snalla_snalla?lid=puff_2184765&lpos=lasMer

  http://svt.se/2.142227/ossian_-_kakmonstret?lid=puff_2185391&lpos=lasMer

  lycka till alla

 7. Tack Schlagerpinglan! « Nadinas Blogg

  […] Webbjokerntips – dag 3 från schlagerpinglan listar placerar bidraget Change of Heart på Nr 6… […]

 8. Schlagerpinglan

  @ Nic Arphult
  “Stay With Me” har en förmåga att bita sig fast, så den har nog en realistisk chans på en finalplats.

  @veronica
  “I don’t need no fortune teller” var inte riktigt i min smak. Vill ha lite mer fart i mina partylåtar. Ev. kan några extralyssningar få mig att ändra uppfattning, då det inte verkar som den åker ut i de första gallringarna så kan ju vad som helst hända. 🙂

  @ozzian
  Vissa artister kom man ihåg lite extra från förra året och du var absolut en av dem. Nu är ju dina låtarna inte riktigt vad jag personligen anser vara MF-material men dina videor är något alldeles extra. Det märks att du lagt ner tid och engagemang. Ett underhållande inslag som uppskattas, speciellt av barnen här. Deras favorit bland alla de över 200 bidragen är utan tvekan “Kakmonstret”. 🙂

 9. Stina

  Bidrag 129 har du missat! Spana in den 😉

 10. Erik

  Hej, kul blogg du driver! Spana gärna in 153:an en extra gång. Hade varit kul att höra din åsikt om både låten och sångaren.

 11. Schlagerpinglan

  @Stina: 129:an var faktiskt inte dum alls. Kanske inte riktigt min personliga smak men helt OK. Borde kunna klamra sig kvar i tävlingen ett bra tag.

  @Erik: Nr 153 är med bland de som var på vippen att komma med på min topplista. En bra låt och en helt OK sångare men den föll nog på att den var lite svalt anonym och saknade det där lilla extra som fångar ens intresse.

 12. Linda Svensson

  Jag bara undrar, har du LYSSNAT PÅ ALLA BIDRAG?????
  Vem är “SchlagerPinglan”???
  Är du KÖPT av SVT=Björlman????
  Tråkigt att Wbbjokern ska avgöras utifrån, hur mkt pengar man har att först kunna göra en video som ska vara proffsig, och sedan hur många kontakter, pengar (Pr) som du själv o de som röstarpå dig ska ha tillgång till!
  Vidare hur andra kan frångå REGLER som att INTE “lägga upp på Youtube” etc…man fick ju bara länka till SVT?????????????????????
  Varför diskas inte dessa bidrag o varför ska andra få hjälp på traven (typ från dig) med mer puplicitet o PR genom ngn som är styrd o opartisk!!!!
  Åter igen går de orättvist till med att välja “bidrag” till Melodifestivalen:(
  Hur ska andra kunna tävla på samma villkor om inte ALLA HAR LIKA FÖRUTSÄTTNINGAR!!!!!!!!!!!!!!!
  Tack för ordet!

 13. Schlagerpinglan

  @Linda Svensson: “Schlagerpinglan” är en helt oberoende, schlagerintresserad privatperson som driver en blogg om Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Jag är inte köpt av SVT och jag har ingen kontakt alls med dem utan detta är ett hobbyprojekt.

  Liksom du så är jag väldigt kritisk till hur SVT ändrar regler och har ett orättvist röstningssystem. Tyvärr så är det ingenting som jag personligen bestämmer över eller kan påverka.

  Och ja, jag har lyssnat på alla bidragen, dock inte varenda sekund av alla. Vissa låtar stängde jag efter halva, då det kändes som slöseri med tid. Däremot är det flera stycken som fått flera genomlyssningar.

 14. Ylva och Linda Persson

  Tack, schlagerpinglan för att vi får vara med på din topplista! Det betyder oerhört mycket för oss!
  /OneVoice

 15. B.Karlsson

  Hej, va kul att min sambo Maria Nicander s bidrag gick vidare till nästa nivå “Everything is allright” nummer 154 , vad tycker du ?
  Bengt


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se