Schlagerpinglan: Det tog några dagar men nu har jag lyssnat på alla kandidaterna till Webbjokern (MF 2011) (vissa hela, vissa halva, vissa flera gånger) och hittat de fem bidrag som jag hoppas tar sig till Webbjokern-finalen den 8:e november, samt en del andra låtar som jag tycker är snäppet bättre än de övriga.

Placeringen på SVT:s Webbjokernsida ändras ju hela tiden men jag kan ju säga som så att en del av dem ligger ganska illa till, t.o.m. under strecket i vissa fall. Tur att det inte är förrän på måndag som första gallringen görs.

Schlagerpinglans favoriter i Webbjokern (MF-2011):
1.Believe in me“, Maliq (115) (utslagen 25/10)
En svängig låt som höjer sig över mängden med sin proffsiga helhet. En given finalist om jag fick bestämma.

2.Message“, Anna Bender (216) (utslagen 25/10)
Jag inser att denna stämningsfulla halvballad kan behöva några lyssningar för att uppskattas fullt ut men det är likväl en av mina absoluta favoriter. Hypnotisk och mysig på samma gång.

3.Don’t stop“, Engla (142) (utslagen i finalen)
En modern och energisk låt med en riktig tuggummi-refräng som gör det nästan omöjligt för en att sitta still. Kan, liksom min förstahandsfavorit, bli en riktigt bra scenshow.

4.Into your eyes“, Kristofer Gulé (199) (utslagen 27/10)
Detta är kanske mer tänkt för dansgolvet än för Eurovision-scenen men är det bra så är det och då ska inte jag vara den som slår till bromsen.

5.Change of heart“, Nadina (127) (utslagen 27/10)
Här har vi en låt som mycket väl kan bli en ny radio-plåga. Den fastnade redan efter första refrängen och dyker upp i huvudet lite då och då. Inget dålig bedrift med tanke på hur många låtar jag lyssnat på den sista tiden.

6. Jag vill bara leva just så här, Marcel Rådström (203) (utslagen 18/10)
7. “Paradise“, Better than ever (247) (utslagen 27/10)
8. Att vakna vid din sida“, Adam Sandahl Grupp (112) (utslagen 27/10)
9. “Varje steg“, OneVoice (299) (utslagen 31/10)
10. “On my own“, Jonas Matsson (240) (blev webbjoker!)
11. “Stay with me“, Madeleine Jangklev (272) (utslagen 4/11)
12. “Billy“, Filip Åhlman (119) (utslagen 18/10)
13. “Lovar & svär“, Trison (211) (utslagen 2/11)
14. “Over the Rooftops“, Mona Ersare (245) (utslagen 31/10)
15. “Soulmate“, Bondi (268) (utslagen 18/10)
16. “Get out“, Fredrik och Magnus (162) (utslagen 3/11)
17. “Time to go“, Mikaela Alburg (285) (utslagen 18/10)
18. “Burn“, Nimmt zwei (122) (utslagen 25/10)

Schlagerpinglan: Naturligtvis kan det aldrig bli helt rättvist och förmodligen finns det fler låtar som platsat på min lista om jag bara givit dem den där extra lyssningen som ibland behövs.

Fortsätt gärna att tipsa om ni vet med er att jag missat något riktigt bra, det uppskattas.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “De bästa från Webbjokern (MF 2011)”

 1. Gulé

  Rösta gärna på Into Your Eyes!

  Tack”!

 2. skokoski

  ajde brate visa vad du går för

 3. Freja

  Hej!

  Har du sett bidraget “Just A Dream” med Natalie?
  Det har legat ganska lågt tills idag, men nu har det börjat klättra! Kring plats 30 nu.

  Gå gärna in och läs mer på http://www.justadream.se
  Hoppas att du tycker om det!!
  vänliga hälsningar
  /freja

 4. Robban

  För er som är med i årets webbjoker och vill synas lite extra, vilket kan hjälpa er att få lite fler röster; ber vi på bloggen ESC-Panelen er att skicka oss ett mail där ni skriver en artikel om er samt låten, så kommer vi publicera upp det på vår blogg. Vi kommer även likt schlagerpinglan inom kort att presentera våra topplistor efter att ha lyssnat igenom bidragen.

  escpanelen@hotmail.com

 5. Schlagerpinglan

  @Freja: Jag har lyssnat på “Just a dream” ett antal gånger och visst tycker jag den var bra men den var lite för vemodig för att riktigt fungera hos mig.

  @Robban: Visste inte om att min blogg helt plötsligt blivit en annonsplats för bloggare men låt gå för den här gången. 😉 En personlig åsikt skulle du ju kunnat tillföra i alla fall.

 6. Nina

  Hej! Fin sida du har här! Jag vill tipsa dig om nr 302; “Vem saknar dig”? Hemmasnickrad video, men lyssna på något ärligt, innerligt, sorligt och vackert! Hoppas du håller med! Den förtjänar en hel lyssning…Med värme /Nina

 7. Robban

  Okej, ber om ursäkt för det och försöker mig på en personlig åsikt.

  Mina favoriter hittils är: OneVoice, Trison, Robin Elmlund, Madeleine Jangklev & Engla. Har dock inte lyssnat på hälften av låtarna ännu.

 8. Schlagerpinglan

  @ Nina: Har lyssnat en extra gång på din låt men ska ge den några gånger till.

  @Robban: Ingen fara. 😀 Hoppas du får bättre spridning när du lyssnar på låtarna än vad jag fick. Efter 19 låtar på raken som var i den undre betygsskalan så var jag på väg att ge upp. 😀 Överlag tycker jag dock att de är bättre i år än förra året.

 9. ozzi

  Duktigt jobbat att orka gå igenom låtarna! Artisten som sjunger Belive in me har faktiskt en speciell utstrålning, och en härlig låt, som fick mig att tänka på jackson 5. Den har ett enkelt och bra budskap, som jag tror han skulle kunna komma långt med i europa också.

  Och jag diggar verkligen Burn! Riktigt cool sångerska.

  Tjejen som sjöng en glad låt om att lämna någon som grät (change of heart), tyckte jag var duktig (tycker om låtar med en story). Bra att du även lyfter fram låtar som är inspelade med riktigt dålig ljudkvalitet som 285. Alla tre senaste låtarna har kvinnliga kompositörer, vilket jag tycker är positivt. Mina personliga favoriter förutom “belive in me” är

  nr 1: låt 328. Zombies in love romantisk låt med inklippta scener från zombiefilm från 1932. Musiken är vacker men samtidigt varierad. Jag tycker låten låter riktigt proffsig.

  nr 2: låt 223. Mr lonely man – starkt och direkt framträdande. seriöst o äkta! Hennes viftande med armarna förstärker allt lite extra tycker jag. Den här tjejen är mycket bättre än hon som tävlade för sverige förra året (enligt mig asså).

  nr 3: låt 128: Claire i affären. Sångaren har lite svårt med de låga partierna. Men annars tycker jag att han gör det jättebra och roligt. Diggar när det blir så rockigt så att han måste hålla i hatten, eller när han blir imponerad av pianistens impro! Det är kanske lite töntigt, men man blir glad av låten och videon tycker jag!

  Och de ligger ju inte så dåligt till. Så helt orättvis som jag brukar tycka är kanske ändå inte den här tävlingen…

  Vad tyckte ni om dessa artister?

 10. rosenblom

  Ja, då var det dags igen…

  Har inte hunnit lyssna på mer än 50-60 bidrag än. Men hittills toppar:

  288 Torn – Clarity
  240 On my own – Jonas Matson
  244 Only time can heal – Henrik karlberg

  Besviken på Adam Sandahl Grupp. Hade hoppats på mer. Inte alls lika bra som förra året.

 11. ozzi

  Just a dream var jättebra tycker jag! Bra jobbat freja! Vackra fioler och fina bilder!

 12. Fröken Nagel

  18 plats är bättre än plats 230. Tack!

 13. Robin

  Tack för 18 platsen! Lyssna 2 gånger till på låten så blir det 1 platsen.

 14. Schlagerpinglan

  @nina: När man har över 200 låtar att välja mellan blir det lätt att vissa ballader som inte är så direkta inte får en ordentlig chans. Nu är jag inte så mycket för ballader men efter att ha lyssnat på din ett antal gånger så inser jag att den är både känslosam och gripande. Fortsätt att tipsa bloggare och andra om låten, för jag är övertygad om att många som är lagda åt ballad-hållet kommer att tycka om den om de bara ger den en extrachans. Lycka till!

  @rosenblom: Ja, visst är det skojigt. 😉 Är lite skeptisk men hänger med ändå och har så här långt faktiskt blivit positivt överraskad. Kanske, kanske kan vi få fram i alla fall en bra låt från Webbjokern i år.

  Jag tycker däremot att årets Sandahls-låt är snäppet bättre än förra årets. Lite svängigare och inte alls lika klyschig.

 15. Schlagerpinglan

  @Robin och Fröken Nagel, Att rangordna låtar är inte lätt. Säkert är i alla fall att er låt är väldigt bra och verkar kunna framföras säkert. I genren “Rock” är ni helt klart nr 1. 😀

 16. The Hitcher

  Hej. Undrar vad du tycker om bidrag 283, Eurovision-pop, “This is the end”..
  Gärna en utförlig schlagerpingla-kommentar! 🙂

 17. Schlagerpinglan

  @ozzi: Vi har inte riktigt likadan smak om man säger så, bortsett från “belive in me” och “burn”, då förstås. 328 och 223 tycker jag är bra men lite för mycket reggae resp. depp för min smak. “Claire i affären” har ju onekligen sin charm och är man på rätt humör så hade man nog uppskattat en liveframställning av den. Till MF föredrar jag dock de 18 jag listat ovan.

  @The Hitcher: Ska lyssna lite till och återkommer senare i kväll.

 18. Schlagerpinglan

  @The Hitcher: Har lyssnat lite extra nu. 🙂 Är lite kluven till låten, då jag verkligen tycker om Eurovisiontrummorna och vrålen à la Ruslana 2004. Samtidigt så för det tankarna till vinnarlåten lite FÖR mycket för att det ska kännas helt bra. Bortser man från den biten så är det en medryckande Eurovision-låt som mycket väl skulle kunna bli bra på scen. Bra jobbat. (Själv valde jag som sagt bort låten nästan endast p.g.a. att den påminde mig för mycket om Ruslana men det är ju inte säkert att andra gör samma koppling.)

 19. trulpen

  Jag är helt opartisk, och har lyssnat runt lite (dock långt ifrån alla bidrag).

  Fastnade för Marcus & Fredrik “She’s making my day” (261). Skön låt och ovanligt bra musikaliskt uttryck, även om själva videon kunde varit mer inspirerande (påtagligt budget). Avsaknaden av den “obligatoriska” halvtonhöjningen i slutet är ett lika överraskande som tacksamt element. 🙂

  Hur lyder din kommentar/dom?

 20. Fred

  Into your eyes e självklar etta för mig. Förstår inte att en låt som raise your hands kan ligga på förstaplats :-S

 21. Schlagerpinglan

  @trulpen: Jag tycker att “She’s making my day” är en väldigt behaglig och trubadurisk låt som får en att gunga med lite, så i grund och botten så tycker jag om den. Den låter ju inte som alla andra, om man säger så. Jag saknar dock det där lilla extra som gör att den fastnar.

  @Fred: Smaken (och förmågan att få folk att rösta) är ju olika. Själv tycker jag att det största mysteriet så här långt är 23:e-platsen för 132 “Dansa dansa dansa” (Tunnan och Moroten).

 22. Nina

  Tack! Fint sagt! Absolut, jag ska tipsa vidare…Hade ju hoppats på att få bli en utav dina favoriter (blink blink)…;-) Förstår du min vilja? Det här med att få fram textens budskap och innerlighet på en mörk scen, piano, stråkar, kören som kommer in på slutet…Det var svårt att belysa det i vardagsrummet, en sen kväll när barnen somnat…:-) Men jaja, det blev en video, även om jag tror att just min låt gått hem mer i folks hjärtan om den var inskickad som den är på skiva, utan video och andrahandsljud…Ha en fortsatt bra kväll/vecka och fortsätt med ditt beundransvärda arbete! Med värme /Nina

 23. trulpen

  Tack för din respons! 🙂

  Kan hålla med din kritik, till viss del. Fast vi är alla olika, för någonting i låten gjorde att den fastnade i min hjärna. Samtidigt håller jag med om att den saknar någon slags skarp originalitet. Nåja, för mig räcker det där med “skön låt” rätt bra ändå. 🙂

  Nu har jag lyssnat på ett försvarligt antal fler bidrag, och jag måste säga att jag fortfarande har “She’s making my day” högst på min egen inofficiella, fortfarande korta, samt helt oinflytelserika och onedskrivna lista. 😉

 24. Mattias

  Glädjande att se att Don’t stop ligger två nu, hoppas den klättrar ytterliggare… Vilken grym låt! Vad tycker i om Old Mountain (239) ligger på 21 :a plats just nu…. Borde definitivt ligga högre! Mattias

 25. Schlagerpinglan

  @Mattias: Videon till 239 var genomtänkt och underhållande. Själva låten var kanske inte riktigt i min smak. “Don´t stop” har jag däremot stora förhoppningar på.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se