100 Webbjokern-kandidater kvar

2010-10-18 (måndag)

Schlagerpinglan: Då har över hälften av bidragen till Webbjokern (MF 2011) sållats bort och kvar finns de 100 som fått flest röster. Ett stort grattis till er! Nästa utgallring kommer att ske den 25:e oktober och då är det endast 50 bidrag som går vidare.

Hade detta varit slutresultatet så hade vi fått se “Raise your hands” (250), “Don´t stop” (142), “Tusen nätter” (293), “Beautiful world” (113) och “I wanna be with you” (185) i den TV-sända finalen. Hur det blir i slutändan återstår att se.

Av mina 18 ursprungliga favoriter så har hela 14 gått vidare, så jag har fortfarande hoppet uppe om att det ska bli två riktigt bra Webbjokrar i år. Här nedan ser ni min uppdaterade topplista av mina Webbjokern-favoriter.

Schlagerpinglans topplista Webbjokern (MF-2011):
1. “Believe in me“, Maliq, Pop/Solo (115)
2. “Message“, Anna Bender, Eurovision pop (216)
3. “Don’t stop“, Engla, Pop/solo (142)
4. “Into your eyes“, Kristofer Gulé, Eurovision pop (199)
5. “Change of heart“, Nadina, Pop/rock (127)
6. “Paradise“, Better than ever, Ballad/rock (247)
7. “Att vakna vid din sida“, Adam Sandahl Grupp, Pop/grupp (112)
8. “Varje steg“, OneVoice, Eurovision pop (299)
9. “On my own“, Jonas Matsson, Pop/solo (240)
10. “Stay with me“, Madeleine Jangklev, Ballad/pop (272)
11. “Lovar & svär“, Trison, Schlager/dansband (211)
12. “Over the Rooftops“, Mona Ersare, Pop/solo (245)
13. “Get out“, Fredrik och Magnus, Pop/grupp (162)
14. “Burn“, Nimmt zwei, Rock (122)

Schlagerpinglan: Tyvärr så fick vi säga hej då till “Jag vill bara leva just så här, “Billy“, “Soulmate” och “Time to go“. Förhoppningsvis tar inte de (och alla de andra som åkte ut) det så hårt, utan ser det som en rolig erfarenhet och kommer tillbaka nästa år med ännu bättre låtar.

Uppdaterat 2010-10-18:
Schlagerpinglan: Enligt SVT:s Webbjokernsida så är en av mina favoriter, “Burn” (122), vidare och numera på plats 76 men går man in och lyssnar på låten så meddelas det att den är utslagen. Hoppas att SVT är tydligare med informationen till artisterna så att DE i alla fall vet om de är vidare eller ej.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “100 Webbjokern-kandidater kvar”

 1. Hugo Fernbom

  Hej!

  Ja, jag hittade också några buggar.

  Följande låtar ligger både bland “vidare” och “utslagna”:
  * 190 I’ll wait
  * 251 Regular girl
  * 265 Sluta aldrig ringa mig

  Följande låt ligger bland “Alla bidrag A-Ö”
  * 133 Det ska bli vi två
  men verkar utslagen.

  Jag mejlade SVT nyss om detta, men din bugg var ju ännu värre… 🙁

 2. Amanda

  Hej! har läst lite i din blogg och undrar vad du tycker om låten “Here I am” med Finding neverland? Det är en låt med lite annan stil än de du lagt upp på din lista! Tycker att den är värd några lyssningar, trots att den ligger lite längre ner på listan! Känns just nu som att de som ligger i toppen inte sticker ut så mycket, vore kul med variation!

  annars, bra blogg!!!

 3. Albin Glad Ohlsson

  Nimmt Zwei är inte utslagna, SVT har problem med sin hemsida, det är flera som har råkat ut för samma sak.

 4. Mia

  Alltid lika roligt att läsa din blogg Shlagerpinglan!!! Verkar vara ganska lungt och fint iår 🙂

  Sååå många bra låtar det finns bland alla Webbjokrar, ska bli riktigt roligt att se vem som vinner och hur det sedan går i festivalen. Hoppas så på att någon av Webbjokrarna tar sig till Globen. Vi lyckades ju tyvärr inte med det men vi hade iallafall vår livs resa! SVT ska ha en stor eloge för sitt superproffsiga program och all trevlig personal! Ska verkligen bli roligt att se vilka alla 32 bidrag blir tillslut.

  Till alla Webbjokrar vill jag säga att jag vet vad ni går igenom. Adam Sandahl… det är riktigt kul att du orkar ge dig in i detta igen!

  Kram på er alla Mia från MiSt

 5. Schlagerpinglan

  @Hugo Fernbom och Albin Glad Ohlsson: OK, då får vi hoppas att de får rätt på det.

  @Amanda: Jag tyckte att jag kände igen “Here I am” när jag nu letade upp den igen och mycket riktigt så tillhörde den en av mina “nästan-favoriter” som jag lyssnade lite extra på.

  Det är en väldigt trevlig låt som jag gärna har som bakgrundslåt och som ger en mysig stämning, där speciellt stämsången var ett uppskattat parti. Precis som du skriver så har den en lite annan stil och det är förmodligen därför den drog ett kort strå när jag gallrade fram min lista.

  Jag tror dock att många är intresserade av något annorlunda och kommer därför, förmodligen i morgon, att lyfta fram den och några andra bidrag som jag tycker om men som inte nådde ända fram.

 6. B.Karlsson

  Hej, tack för intressant o kul läsning. Det vore kul med en kommentar till min sambos låt “Every thing is allright” bidrag 154 Maria Nicander.
  Bengt

 7. Schlagerpinglan

  @Mia: Roligt att höra från dig igen. 😀 Hoppas allt är bra.

  Här är det lugnt och fint, ja. Dels är läsarna väldigt trevliga och dels så har jag lärt mig från förra året att man måste styra upp det redan från början. Hoppas på en lika trevlig fortsättning.

  Vi får väl se hur TV-tittarnas dom blir ang. Webbjokernvinnarna denna gång. Förra gången så verkade ju jag vara en av de få som verkligen uppskattade “Come And Get Me Now”, versionen med Highlights blev ju riktigt bra.

 8. Schlagerpinglan

  @B.Karlsson: Melodislingan i “Every thing is allright” är riktigt bra, det tyckte jag redan förra året. 😉 För visst är väl “Every thing is allright” en vidareutveckling och tempohöjd version av låten “Angel eyes” som hon tävlade med i Webbjokern förra året? Jag föredrog dock “Angel eyes” eftersom det var mer känsla i den. Jag hoppas ändå att det går bra för henne, roligt med engagerade låtskrivare som återkommer. Lycka till!

 9. Mia

  Hej igen Schlagerpinglan!
  Ja du gillade den och det säger mycket! Tack för det!
  Fick du någongång skivan med MiSt Versionen som Owe lovade skicka till dig? Kram Mia

 10. Schlagerpinglan

  Mia, Nej, någon skiva har jag inte sett till. Nog för att det hade varit skoj men det gör i och för sig inte så mycket. Dementerar man att man skulle vara köpt av SVT ena dagen så rimmar det ju lite illa att man tar emot skivor nästa dag. 🙂 Bättre att hålla sig neutral.

 11. Mia

  Haha Schlagerpinglan, har missat det där om SVT. Vill du lyssna på den så finns den på cdon.com och den har ju inget med SVT att göra! Bara vår egen version + en remix som är mer lik Webbjokerbidraget. Bara det att vi hade en superduktig producent som gjorde skivan. Proffs producenter kan göra även de mest “irriterande 80tals tuggummi inspelningar” till riktigt bra låtar! Kram

 12. My

  Låten “Illusion” av Moha Frikraft rekomenderas också skarpt..
  Låten sjöng av en gammal IDOL deltagare, nämligen ingen mindre än Sepideh Vaziri.. Moha Frikaft är upphovsman och är värkligen cool, eftersom hon är född med ett funktionshinder.. Jag rekomenderar värkligen “Illusion” ID-nummer 194..

 13. Schlagerpinglan

  @My: Kan inget annat än att hålla med dig. “Illusion” är inte dum alls.

 14. Mats

  Där ser man! Jag gillade faktiskt den “80-tals-syntiga” webbjokerversionen av “Come and Get Me Now”, men tyckte Highlights-versionen var… tja, ganska gräslig, faktiskt.

  Mitt eget försök att släpa in lite mer 80-tals-syntar i tävlingen (“Trophy Girl”) har inte orsakat någon vidare uppståndelse, men den är kvar i tävlingen i alla fall (om än på 92:a plats). Jag antar att det är mina tveksamma sånginsatser och inte syntarna som är problemet.
  /MSj


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se