Schlagerpinglan: “Skandal” är egentligen fel ord eftersom det naturligtvis är rätt bidrag som blir utslagna, d.v.s. de som får minst röster. MEN om ens favorit-Webbjoker befinner sig långt under kvalgränsen när det endast återstår några timmar att rösta så känns det som ett befogat ordval.

Det är bidrag nr 115, “Believe in me” med Maliq, som jag syftar på och som jag hoppas får ett litet lyft nu timmarna innan röststopp. Just nu befinner han sig nämligen på plats nr 78 och verkar behöva ett mindre mirakel för att kunna ta sig vidare.

Visst, smaken är ju delad och alla kan inte tycka likadant men en låt/artist-kombination i den klassen borde inte kunna åka ut redan i andra gallringen. Det är här som den efterfrågade expertjuryn hade kunnat göra en insats genom att dela ut ett wildcard. Kanske något som kan införas till nästa år?

Tills dess så återstår det väl bara att hålla tummarna och hoppas på det där miraklet.

(Se även: SVT:s Webbjokernsida och Schlagerpinglans topplista.)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Skandal-utslagning på G i Webbjokern?”

 1. Mia

  Hej Pinglan! Håller klart med om att det är en jättebra låt! Ser inte så ljust ut tyvärr…

  Hade faktiskt lite egna tankar på min blogg om vad man kunde göra med alla dessa låtar som inte kommer med i MF. Det finns ju som bevisat otroligt mycket bra låtskrivare ute bland webbjokrarna och såklart så MÅSTE det finnas mer än 30 bra bidrag som skickades in till MF än de som kom med?

  TÄNK OM… IDOL kunde plocka in en liten Låtskrivartävling i någon veckofinal där artisterna fick välja av en massa olika låtar och sedan kunde IDOL producenterna prodda om dessa så att de passade IDOL Artisterna.

  Fick en liten kommentar om VARFÖR Jyryn som själva är så duktiga låtskrivare skulle vilja ha in andra låtskrivare… och det är ju sant såklart… det är ju faktiskt så att Låtskrivarna med en låt som blir populär och som spelas mycket i Radion är de som tjänar pengarna… Men jag tycker att det såklart vore en kul grej för IDOl att lyfta fram låtskrivare!
  Man kunde t.om ha en regel att man bara får skicka in max ett bidrag per låtskrivare för att hålla ned antalet. Såklart skulle även etablerade låtskrivare få vara med. IDOL Artisterna väljer låt!

  Ja det är vad jag skulle tycka vore en kul grej för idag är det ju otroligt svårt för nya låtskrivare att få en chans att få ut sin musik!

  Kram Mia

 2. Veronica

  Vilken jättebra ide’ Mia! Det är ju många låtar som har stora utvecklingsmöjligheter och som är fantastiskt bra.
  Min egna favoriter av dessa, oproducerade, är I dont need no fortune teller, lyssna på den ett par gånger, så komme ni fastna för den! Skulle kunna bli jättebra med en proffsproduktion tror jag. Spännande det börjar bli!/ veronica

 3. Schlagerpinglan

  @Mia: Det var ju en bra idé. Den känns ju lite som slöseri med resurser när man ser hur många bra låtar som simmar omkring utan att de blir ordentligt uppskattade.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se