Diverse ESC-2011-planer

2010-11-03 (onsdag)

Flera länder har de senaste dagarna avslöjat lite mer om sina planer för uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011:

 • Polen kommer att hålla sin final av “Eurovision Krajowe Eliminacje” den 14:e februari. Precis som förra gången så är det endast inhemska låtskrivare och artister som önskas.
 • Israel tänker välja ut sitt bidrag genom att sända sex 90-minutersshower med start i januari och med en livesänd final i februari. Vad dessa shower innehåller och om det blir fler än en artist som ska tävla har TV-bolaget ännu inte avslöjat.
 • Makedonien förbereder sig för sin uttagning som heter “Skopje Fest” och lär avgöras någon gång i februari eller mars. Mer info är att vänta någon gång i december.
 • I Tyskland ryktas det att Lena Meyer-Landruts tävlingsbidrag kommer att väljas ut den 18:e februari. Eventuellt består “Unser Lied für Lena” av 12 olika låtar uppdelade i två deltävlingar (1:a och 8:e februari) och en final. Inget är officiellt bekräftat.
 • (Källor: escsweden.com, oikotimes.com och eurovision.tv)

  Schlagerpinglan: Det var ju trevligt att Israel bestämde sig för att vara med trots allt. Vare sig man tycker om deras bidrag eller ej så kan man inte förneka att de tillför något unikt, om inget annat så språkmässigt.

  Vad gäller Tysklands planer så hoppas jag verkligen att detaljerna inte stämmer. Att lyssna på 12 låtar (eller 6×2) från en och samma artist låter inte så lockande.

  Jag kommer ihåg Nederländernas uttagning 2009 då The Toppers tävlade med sex olika bidrag. (De nostalgiska klippen hittar ni här.) Trots att de är/var riktiga entertainers så blev deras glittrande show lite långrandig efter ett tag. Jag har svårt att se att Lena skulle kunna klara det bättre.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se