Vid en presskonferens i dag så presenterade SVT de sista nio bidragen som får tävla i Melodifestivalen 2011:

Bidrag 24-32, Melodifestivalen 2011:
I Though´t It Was Forever” – Shirley´s Angels (Shirley Clamp, Vera Prada, Jessica Marberger)
(Robin Abrahamsson, Alexander Bard, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström)

Lucky You” – Linda Sundblad
(Linda Sundblad, Johan Bobäck, Fredrik Thomander, Anders Wikström)

No One Else Could” – Sebastian Karlsson
(Andreas Alfredsson Grube, Sebastian Karlsson)

Popular” – Eric Saade
(Fredrik Kempe)

Spring för livet” – Sara Varga
(Sara Varga, Fredrik Boström)

The King” – The Playtones
(Fredrik Kempe, Peter Kvint)

Alive” – Linda Pritchard
(Oscar Görres, Fredrik Kempe)

Don´t Stop” – Anders Fernette
(OBS! Bidraget diskat, väntar på ersättningslåt!)
(JC Chasez, Carl Falk, Kristian Lundin)

(Saknar titel) – Love Generation
(RedOne)

Deltävling 1, Luleå 5:e februari:
“Desperados”, Pernilla Andersson
“In the Club”, Danny
“Me And My Drum”, Swingfly
“Oh My God”, Le Kid
“On My Own”, Jonas Matsson
“Social Butterfly”, Rasmus Viberg
“Something In Your Eyes” – Jenny Silver
“Try Again” – Dilba

Deltävling 2, Göteborg 12:e februari:
“Elektrisk”, Anniela
“Ge mig en spanjor”, Babsan
“I’m In Love”, Sanna Nielsen
“Like Suicide”, Christian Walz
“My Heart Is Refusing Me”, Loreen
“Oh My God!”, The Moniker
“Seven Days And Seven Nights”, Brolle
“Vaken i en dröm”, Elisabeth Andreassen

Deltävling 3, Linköping 19:e februari:
“Enemy”, Sara Lumholdt
“I Though´t It Was Forever”, Shirley´s Angels
“Lucky You”,Linda Sundblad
“No One Else Could”, Sebastian Karlsson
“Popular”, Eric Saade
“Spring för livet”, Sara Varga
“The King”, The Playtones
“Tid att andas”, Simon Forsberg

Deltävling 4, Malmö 26:e februari:
“Alive”, Linda Pritchard
“Better or worse“, Julia Alvgard
(ev. Anders Fernette om ny låt kommer fram snabbt, se ovan)
“E de fel på mig”, Linda Bengtzing
“I Surrender”, Lasse Stefanz
“Leaving Home“, Nicke Borg
“The Hunter”, Melody Club
(Saknar titel), Love Generation

(Källor: poplight, schlagerprofilerna)

Schlagerpinglan: Då vet vi vilka artister och låtskrivare som fått förtroendet att höja SVT:s tittarsiffror till våren och det blev ju inte så dumt i slutändan. 😀

Här finns ju en blandad kompott av kända och okända artister i diverse olika genrer. De flesta är kanske inga ESC-kandidater precis men det spelar ju ingen större roll nu när Eric Saade ställer upp. Då har vi i alla fall en artist som är värd Tysklands-biljetten medan de andra kan koncentrera sig på att underhålla oss i MF.

Skulle det visa sig att Saades Kempe-låt inte är tillräckligt bra så har kanske RedOne lyckats knåpa ihop något bättre. Så här på pappret så ser det ut som att Christer Björkman & C:o gjort ett riktigt bra jobb. Mina förväntningar inför MF 2011 har verkligen höjts. Längtar till februari!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Alla de tävlande i Melodifestivalen 2011”

 1. Vronkan

  Sett till enbart artister känns det som att Linköping är årets “Dödens grupp”.

 2. Tina

  Sluta snacka en massa skit! Eric Saade är för h-vete inte värd en Tysklandsbiljett!!!! Vad den killen har att göra i Melodifestivalen övergår mitt förstånd! Han kan inte sjunga för det första och för det andra är han starkt överreklamerad av medier m.m. En skam om vi skickar en sån kille, en nolla! Svintråkigt att han kom med enligt min mening. Det räckte med förra året, inte i år igen. Fy f*an!

 3. Erik

  nää jag håller inte med dig om att Eric Saade är värd en “tysklandsbiljett”. Han är en bra performer men kan knappt ärligt talat sjunga och tror knappast hans stil fungerar bra i esc. Manboy var dock en väldigt bra låt och ja hoppas den nya låten kan överträffa den gamla, men det tror jag inte.

 4. Schlagerpinglan

  @Vronkan, Jepp. Skulle jag se någon av deltävlingarna på plats så hade jag garanterat valt Linköping.

  @Tina, Vet inte riktigt om jag ska föreslå en kurs i humörhantering eller vård av språk till dig. Börja med att läsa Eriks kommentar, så förstår du att det går att vara hövlig fastän man har olika åsikter. Ha en bra dag.

  @Erik, Till skillnad från t.ex. Perrelli, Ernman och Bergendahl så tror jag faktiskt att Eric Saade (som ung artist med utstrålning) skulle kunna skapa lite intresse för Sverige bland de andra ESC-länderna och det skadar ju inte. Utan en superlåt som passar hans sätt att sjunga så spelar det dock ingen roll men så är det ju för alla.

  Har också lite svårt att tro att den nya låten skulle vara bättre (det har man ju hör förr) men hoppas på det bästa. Annars finns där ju 31 låtar till att hoppas på. 🙂

 5. Madeleine

  Jag håller med både Tina och Erik! Eric Saade är verkligen ingen höjdare sångmässigt och defentivt inte värd en Tysklandsbiljett. DÅLIG sångröst skriver jag och då är jag snäll! Ska försöka låta hövlig men det är nästan svårt. Han har varit känd i Sverige väldigt kort tid men redan en DIVA. Jag mår illa och blir äcklad. Insisterar på att satsa en halv MILJON på scenen och stuntmän! Helt sjukt och helt jäkla sjukt att han får igenom det! Det är klart, ju sämre sångröst desto mer får man satsa på annat. Men han har ju kidsen och en massa tonåringar på sin sida så det går nog vägen.
  Fram för riktiga artister tack och det finns några riktigt bra, proffsiga som kan sjunga, typ Sanna Nielsen, Danny! (bäst i mina ögon), Melody Club, Anders Fernette (om han nu kommer in igen), Sebastian och nåra fler. Men sen Saades inträde och attityd så har jag helt tappat intresset för mello. Spykänslor!

 6. Schlagerpinglan

  Madeleine, Själv så känner jag ju inte Eric Saade personligen och lägger inte så stor vikt vid vad skvallerpressen skriver, så några problem med spykänslor har jag inte fått ännu. 😀

  Får han en bra låt som passar hans röst och han framför den övertygande så tror jag att det går bra för honom i Tyskland men så här utan att hört låten så kan man ju inte veta.

  Som tur är så finns det ju flera andra bra artister (bl.a. Danny, som du nämnde) i startfältet samt en och annan lovande låtskrivare så det skulle kunna bli riktigt bra ändå.

 7. Madeleine

  Känner honom inte heller personligen och det behövs inte! Brukar inte heller lägga så stor vikt vid skvallerpressen men denna gång är det inte enbart skvaller eftersom han även bekräftat halvmiljon-satsningen på scenen själv i intervju. Hans röst är ju enligt mej det stora problemet så det spelar inte så stor roll vilken låt han får. Men som jag sa så har jag ju ändå helt tappat intresset nu för mello så jag bryr mej faktiskt inte längre.

 8. Schlagerpinglan

  Madeleine, OK är det rösten som är problemet så spelar ju allt det andra ingen roll. Förhoppningsvis hittar du en favorit bland de andra och får tillbaka intresset när det väl blir dags för MF.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se