Inför Schweiz NF 2011

2010-12-10 (fredag)

I morgon, den 11:e december, är det dags för Schweiz att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2011. Här nedan ser ni länkarna till de 12 bidrag som gör upp om vinsten (finns även på glanzundgloria.sf.tv) samt mina egna små kommentarer och betyg:

Startordningen i “Die grosse Entscheidungs Show” 2011:
1. “Up to you” – Polly Duster (TV-bolaget SF:s val)
Schlagerpinglan: Ett rockigt bidrag som man egentligen inte har något att klaga på förutom att det inte bjuder på några överraskningar. En bra, klassisk pop-rocklåt som skulle kunna höja stämningen i vilken pub som helst. Betyg:3

2. “Waiting for ya” – Duke (Tyskspråkiga DRS3:s val)
Schlagerpinglan: Endast ett fåtal artister klarar av att leverera rap-låtar som jag kan tycka om. Duke är tyvärr inte en av dem. Betyget räddades dock av popslingan som band ihop låten. Den var nämligen helt OK. Betyg:2

3. “Drop of drizzle” – Andrina (TV-bolaget SF:s val)
Schlagerpinglan: Vare sig detta är en poppig ballad eller en släpig poplåt så tar den sig för varje lyssning. Till en början var jag inte så imponerad men numera tillhör den en av mina absoluta favoriter. Betyg:4

4. “Confidence” – Bernarda Brunovic (TV-bolaget SF:s val)
Schlagerpinglan: Startfältets mest anonyma låt. Jag får varken grepp om den eller kommer ihåg speciellt mycket av den efter sista tonen klingat bort. Betyg:2

5. “In love for a while” – Anna Rossinelli (TV-bolaget SF:s val)
Schlagerpinglan: En väldigt enformig låt som i och för sig har en trevlig melodislinga men som är i behov av lite variation. Man väntar och väntar på att något ska hända och plötsligt tar det slut. Betyg:2

6. “Sur les pavés” – Aliose (Franskspråkiga RTS:s val)
Schlagerpinglan: Franskt, charmigt och gulligt. En ballad som kanske inte är så stark men ändå väldigt tilltalande. Betyg:4

7. “Il ritmo dentro di noi” – Dominique Borriello (Tyskspråkiga DRS3:s val)
Schlagerpinglan: En italiensk låt som till en början verkar lovande med sina rytmiska tongångar men den lyfter liksom aldrig utan stannar vid att bli ett behagligt pausnummer eller bakgrundsmusik. Trots det en av de bättre bidragen. Betyg:3

8. “Barbie Doll” – Scilla (Italienskspråkiga RSI:s val)
Schlagerpinglan: Efter första genomlyssningen så var det denna pop-rockiga låt som jag kom ihåg bäst. Förmodligen p.g.a. att den är på engelska, är väldigt upprepande samt har en ambitiös budget-video. Någon favorit är det i alla fall inte, trots att den har sina ljuspunkter. Betyg:2+

9. “Gib nid uf” – CH (TV-bolaget SF:s val)
Schlagerpinglan: En av mina personliga favoriter i denna final. Jag förstår inte ett ord av vad de sjunger men det är medryckande, glatt och fångar ens uppmärksamhet. Betyg:4

10. “Home” – Ilira and the Colors (Tyskspråkiga DRS3:s val)
Schlagerpinglan: Intressant låt på ett språk jag inte riktigt kan identifiera. Ytterligare ett bidrag som behöver några lyssningar för att komma till sin rätta. Betyg:3

11. “Just me” – Sarah Burgess (TV-bolaget SF:s val)
Schlagerpinglan: Det börjar väldigt lovande med en härlig dialekt och en sångstil full av attityd. Tyvärr tappades det mesta vid refrängen, som jag tyckte var lite väl tam och intetsägande för att vara roligt. Betyg:2

12. “Come what may” – The Glue (TV-bolaget SF:s val)
Schlagerpinglan: Precis som Belgien så har Schweiz med ett a cappella-bidrag i sin uttagning. Detta är väldigt stämningsfullt men kanske en aning för dystert för min smak. Betyg:3

Schlagerpinglan: Vinnaren utses av 100% tittarröster efter att en expertpanel fått säga sitt om bidragen. Själv hittar jag i nuläget inte något riktigt kanonbidrag men ser gärna att “Drop of drizzle“, “Sur les pavés” eller “Gib nid uf” får representera landet i ESC 2011.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se