140 bidrag i Estland

2010-12-14 (tisdag)

I år fick TV-bolaget i Estland in 140 bidrag till landets nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2011, “Eesti Laul“, vilket är femton mindre än förra året. Hälften av dem kom in sista timmen innan deadline.

En jury kommer nu att välja ut vilka 20 bidrag som får tävla i “Eesti Laul 2011”, som består av två semifinaler (12:e och 19:e februari) och en final (26:e februari).

Tio bidrag tävlar i varje semifinal och en mix av jury- och teleröster 50/50 avgör vilka fem som tar sig vidare till finalen. Det blir därmed även tio bidrag i finalen, fast där utses vinnaren av 100% teleröster. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Eftersom Estland valt att lägga sin final den 26:e februari, då även Danmark och Lettland avgör sina finaler och Melodifestivalen har sin fjärde deltävling, så kommer “Eesti Laul” att bli en av de uttagningar som får en liten mer undanskymd placering här på bloggen. Resultaten och lite annat kommer naturligtvis att presenteras men någon närmare genomgång av semi- och finalbidragen blir det (förmodligen) inte.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “140 bidrag i Estland”

 1. DavidG

  jag håller tummarna för rolf roosalu han har verkligen försökt i åratal nu att få representera estland i esc. så skulle unna honom att få åka till tyskland..

 2. DavidG

  ingen speciellt bra låt vann i albanien idag… även om dne dock går åt rätt håll med ett modernt sound.

  nu hoppas jag innerligt att Claudia Pavel vinner rumäniens nationella final på nyårsafton.

 3. Kristin!

  Hejsan! kikar in här med ett tips om min pojkväns duo låt med t-pain! t-pain har nämligen gjort en låt som min kille är med och rappar i:)

  Lyssna på den HÄR: http://www.youtube.com/watch?v=qtQi2HMjcnE&feature=player_embedded

  o sprid den vidare på din blogg & till alla du känner % självfallet lyssna på den själv!

  Ps: Gillar du ej reklam får jag ursäkta!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se